The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Nejvytíženějším Netopýrem v Kataru zůstává Musah, ale i Cavani se probojoval do základní sestavy

Nejvytíženějším Netopýrem v Kataru zůstává Musah, ale i Cavani se probojoval do základní sestavy


Dvě třetiny bojů v základních skupinách jsou na světovém šampionátu v Kataru minulostí. Ve druhém kole skupinových bojů si zahráli dva Netopýři z pěti, kteří na Blízký východ odcestovali. Pojďme se podívat, jak si týmy valencijských hráčů vedli a jaké mají naděje v postupové hře. A zmínky se opět dočkají i bývalí hráči Los Che.

V pátečním večerním zápase se utkala Anglie s USA, což byl pikantní souboj pro valencijského Yunuse Musaha, který v mládežnických kategoriích reprezentoval právě ostrovní zemi, ale nyní stál na druhé straně barikády. I ve druhém zápase zámořského celku na turnaji se Musah objevil v základní sestavě a tentokrát dokonce odehrál plný počet minut. Po zápase prvního kola skupinových bojů byla Anglie ze všech stran chválena po kanonádě proti Íránu, no proti USA si byla vědoma právě proti Íránu získaných bodů a dobrého skóre a proto hrála očividně velmi opatrně. To spolupořadatelé příštího světového šampionátu byli sice na pohled aktivnější, ale gólově se nakonec neprosadil nikdo, takže zápas skončil remízou 0:0. Jaká je situace v tabulce skupiny B? Anglie vede a má 4 body, druhý je Írán, který překvapivě porazil Wales a má 3 body, následuje USA s 2 body a Wales má 1 bod a je poslední. Hráči USA mají jednu jistotu. Pokud mají postoupit, tak musí dnes večer porazit v přímém souboji Írán. Jiná cesta do osmifinále pro Musaha a jeho spoluhráče nevede. Mimochodem případný postup by byl pro valencijského hráče pěkným dárkem k jeho dnešním dvacátým narozeninám.

Španělsko se na turnaji podruhé představilo v neděli večer. Zatímco ale v prvním zápase skupinových bojů si smlslo na bezbranné Kostarice, tak tentokrát se v jednom z nejočekávanějších zápasů skupinových bojů utkalo s další těžkou fotbalovou váhou, a to s Německem. To navíc bylo před povinností bodovat, neboť na úvod šampionátu překvapivě padlo s Japonskem. No nakonec si Die Mannschaft připsal první bod na turnaji za remízu 1:1. Španělsko poslal do vedení Alvaro Morata, německé postupové naděje udržel při životě střelec vyrovnávacího gólu Niclas Fullkrug. Valencijský Hugo Guillamon se na hřiště znovu nepodíval. Spolu s ním proseděl celý zápas na střídačce i bývalý Netopýr Carlos Soler, zatímco další dva bývalí hráči Los Che ve španělském dresu Jordi Alba a Ferran Torres se na hřiště dostali hned od úvodního hvizdu. Těžko říct, zda Guillamon dostane příležitost alespoň v posledním zápase skupinových bojů ve čtvrtek proti Japonsku. Ona totiž La Roja ještě nemá úplně jistotu postupu. Situace ve skupině E je totiž dost zamotaná, k čemuž přispělo překvapivé vítězství Kostariky nad Japonskem. První Španělsko má 4 body, Japonsko a Kostarika mají shodně 3 body, prozatím poslední Německo má jen 1 bod. Španělsku k postupu stačí, aby ve čtvrtek večer neprohrálo s Japonskem. Případná remíza by mohla za určitých podmínek poslat do osmifinále oba týmy, ale Japonsko by i v případě remízy mohlo být na druhou stranu vyřazeno. Ať už Kostarikou, kdyby porazila Německo, nebo přímo Německem, kdyby to porazilo Kostariku takovým způsobem, že by si dostatečně vylepšilo skóre. O postupujícím ze základních skupin totiž na šampionátu při bodové rovnosti rozhoduje právě skóre, takže při bodové shodě Japonska s Německem by asijskému celku vítězství ve vzájemném zápase vůbec nepomohlo.

V prvním zápase včerejšího programu se střetlo Srbsko s Kamerunem. Zápas to byl celkem zajímavý, neboť výhoda se přelévala ze strany na stranu. Nejdříve Jean Castelletto poslal do vedení Kamerun, ale srbský výběr v nastavení první půle dvojicí slepených gólů získal vedení na svoji stranu, o což se zasloužili Strahinja Pavlovic a Sergej Milinkovic-Savic. Když pak nedlouho po začátku druhého poločasu přidal třetí gól Srbska Aleksandar Mitrovic, tak se zdálo být rozhodnuto, ale i Kamerun nakonec našel síly na odpověď a během tří minut vyrovnal na konečných 3:3. Vincent Aboubakar dostal Lvi na dostřel a Maxim Choupo-Moting stanovil konečnou podobu výsledku 3:3. Škoda jen, že se na hřiště v dresu Srbska opět nedostal valencijský záložník Uros Racic. To bývalý Netopýr Nemanja Maksimovic tentokrát za evropský celek odehrál celý zápas. Situace ve skupině G je taková, že Brazílie má 6 bodů a jistý postup. Druhou postupovou příčku zatím drží Švýcarsko se 3 body, Kamerun a Srbsko mají shodně 1 bod. Pokud Srbsko v pátek porazí Švýcarsko, tak má velkou šanci, že postoupí. Tedy za předpokladu, že už jistě postupující Brazílie nevypustí zápas s Kamerunem a neprohraje. To by pak mezi Kamerunem a Srbskem rozhodovalo skóre. Aktuálně má o gól lepší skóre Kamerun.

Již v předchozím odstavci jsme se při pohledu na situaci ve skupině G věnovali Švýcarsku, no tak je potřeba zmínit i jeho zápas ve druhém kole skupinových bojů, protože alpská země je také jedním z týmů, které na šampionát nominovaly hráče z Valencie. Zatímco v prvním kole proti Kamerunu si však obránce Eray Comert pár závěrečných minut zahrál, tak včera proti Brazílii se na hřiště nedostal. Evropský celek s favorizovanými Kanárky dlouho držel krok, ale v závěru o vítězství jihoamerického týmu přece jen rozhodl Casemiro. Brazílie tak zvítězila 1:0 a zajistila si tak již výše zmiňovaný postup do osmifinále. Švýcarsko však na tom také není úplně špatně, pokud v pátek se Srbskem neprohraje, tak má velkou šanci, že postoupí. Tedy pokud Kamerun překvapivě výrazným rozdílem neporazí Brazílii. Ovšem pokud Švýcarsko  v evropském souboji se Srbskem rovnou vyhraje, tak se na výsledek souběžně hraného zápasu Brazílie s Kamerunem nemusí vůbec ohlížet.

Zápasový program druhého kola skupinových bojů uzavřel včera večer zápas mezi Portugalskem a Uruguají. Hned v základní sestavě jihoamerického celku se objevil valencijský Edinson Cavani. Na hřišti vydržel do 72. minuty, kdy ho za stavu 1:0 pro Portugalsko vystřídal Luis Suarez. V tu samou chvíli na hřiště zamířil i bývalý Netopýr Maxi Gomez, který si tak připsal první minuty na turnaji. Ani čerstvým útočníkům Uruguaje se však vyrovnat nepodařilo, naopak v závěru Portugalsko díky penaltě upravilo podobu skóre na konečných 2:0. Z vítězství se tak mohl radovat i bývalý hráč Valencie Joao Cancelo. Oba portugalské góly vstřelil Bruno Fernandes. Jihoevropský celek má na kontě 6 bodů a má jistotu postupu ze skupiny H. Na druhém místě je ve skupině aktuálně Ghana, která včera porazila Jižní Koreu 3:2, třebaže v dresu asijského celku předvedl povedený výkon střídající Kangin Lee. Ghana má nyní 3 body, Jižní Korea a Uruguay shodně 1 bod. O druhém postupujícím se rozhodne zřejmě ve vzájemném zápase Uruguaje s Ghanou. Jihoamerický celek potřebuje vítězství, africký tým se spokojí s remízou. Ovšem na druhou stranu ani vítězství nemusí Uruguaji stačit, pokud si Jižní Korea vyšlápne na Portugalsko. To by pak opět hrálo roli skóre, kde je na tom o gól lépe asijský celek.

Kromě současných Netopýrů v Kataru účinkuje i celá řada bývalých hráčů Los Che. O některých již byla řeč v předchozích odstavcích, pokud se nějakým způsobem dostali do kontaktu se současnými hráči východošpanělského klubu, ale pojďme se podívat i na ty ostatní. Rodrigo de Paul i Nicolas Otamendi nechyběli v základní sestavě Argentiny, která udolala Mexiko 2:0 a zachovala si naději na postup ze základní skupiny. Na straně Mexika do zápasu zasáhl pro změnu Andres Guardado, který se tak připojil k nepočetné skupině hráčů, kteří si zahráli hned na pěti světových šampionátech. Daniel Wass se za Dánsko na hřiště nedostal a jen ze střídačky tak sledoval prohru 1:2 s Francií. To Mathew Ryan mohl být spokojený. Proti Tunisku odchytal celý zápas, udržel čisté konto a Austrálie tak i jeho velkým přispěním zvítězila 1:0. Naopak útočník Michy Batshuayi byl přímým aktérem jednoho z velkých překvapení turnaje, když jeho Belgie prohrála s Marokem 0:2.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.