The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Andreas Pereira chce opustit Manchester United, vyloučen není návrat do Valencie

Andreas Pereira chce opustit Manchester United, vyloučen není návrat do Valencie


Budoucnost Andrease Pereiry nejspíš nebude v Manchesteru United, neboť čtyřiadvacetiletý brazilský záložník není spokojen se svým využitím na Old Trafford. Jeho agenti už pro něj hledají nové angažmá. A zde je příležitost pro Valencii, v jejímž dresu už Pereira hostoval v sezóně 2017/2018.

Podle Esporte Interactivo hráčovi zástupci sondují situaci na portugalském, německém a španělském trhu ve snaze nalézt svému klientovi co nejlepší angažmá. A Valencia se jim jeví jako zajímavá možnost. Kromě toho zmiňovaný zdroj uvádí, že by s návratem rodáka z Belgie na Mestallu souhlasil i majoritní akcionář valencijského klubu Peter Lim. Ten už ostatně jednou Pereirův příchod k Los Che schválil, a to v roce 2017, kdy tento ofenzivní záložník zamířil na Mestallu na roční hostování. Během něj Pereira odehrál 23 zápasů v La Lize s bilancí 1 gól a 4 asistence a 6 zápasů v Copa del Rey, kde si do statistik připsal 1 asistenci. Ve větším vytížení mu tehdy bohužel zabránila i zranění, například od února do března roku 2018 absentoval kvůli problémům s achilovkou. Po konci sezóny se pak vrátil do Manchesteru United, v jehož řadách působí již od roku 2012, kdy mu bylo teprve sedmnáct let.

Navzdory tomu, že u Red Devils působí již celkem dlouho, krom ročního angažmá ve Valencii byl už jen o rok dříve na hostování v Granadě, tak prozatím za celek z Old Trafford odehrál jen 75 zápasů. Z toho hned 40 v této sezóně, což je jeho sezónní maximum. Krom toho pro Manchester United ještě sezóna 2019/2020 neskončila, protože bojuje o titul v Evropské lize. Momentálně má před semifinále proti Seville, druhou semifinálovou dvojici tvoří Šachťar a Inter Milan. Pereira by tak se slavným anglickým klubem mohl vyhrát druhou velkou trofej, poprvé se radoval z triumfu v FA Cupu v roce 2016. Přesto však nejspíš není z končící sezóny úplně nadšen, především v jejím závěru se na hřiště příliš nedostává. Od restartu fotbalových soutěží odehrál jen 62 minut rozdělených do jednoho zápasu Evropské ligy a dvou zápasů ligových.

Podle Esporte Interactivo se manažer United Ole Gunnar Solskjaer snažil Pereiru přesvědčit pro setrvání na Old Trafford, ale čtyřiadvacetiletý záložník, který si mimochodem zahrál nejen za Valencii, ale i proti ní, a to v utkání Ligy mistrů v prosinci roku 2018, se už definitivně rozhodl pro novou výzvu. Valencia je k jeho situaci pozorná, ostatně po odchodu Ferrana Torrese by se Netopýrům mohl hodit, ale jeho získání nemusí být zrovna jednoduché, protože před rokem prodloužil s Manchesterem United smlouvu až do roku 2023.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.