The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Akcelerace přestupového dění

Akcelerace přestupového dění


Že by se začalo v souvislosti s Valencií na přestupovém trhu konečně něco konkrétního dít? Podle posledních zpráv ze Španělska to tak vypadá. Valencia se už údajně dohodla s Realem Valladolid na přestupu útočníka Marcose Andreho na Mestallu. K uskutečnění přestupu by však Netopýři nepřistoupili, kdyby nebyli blízko řešení situace s hráči bez evropského pasu, takže je pravděpodobné, že už si Kangin Lee balí kufry. Mestallu, alespoň dočasně, opustí i Vicente Esquerdo, a to na hostování do Castellonu. Nic nového zatím není u dvojice Ruben Sobrino a Manu Vallejo. Každopádně pokud jeden z nich odejde, tak Valencii posílí Jonathan Calleri. No a pak je tu ještě Keita Balde, který se dnes setkal se svými agenty.

Čtyřiadvacetiletý brazilský útočník Realu Valladolid Marcos Andre měl být výslovným přáním valencijského trenéra Pepa Bordalase. Real Valladolid na konci minulé sezóny sestoupil z nejvyšší soutěže, ale přesto jednání s ním nebyla jednoduchá. Netopýři byli nuceni postupně zvyšovat své nabídky. Valladolid nejdříve odmítl i 8 milionů eur a požadoval částku ještě o 2 miliony vyšší, ale nakonec k dohodě došlo. Informace se tedy trochu rozcházejí, nicméně Netopýři vyplatí částku zhruba 8 milionů eur a v budoucnu případné výkonnostní bonusy. Real Valladolid by navíc měl mít zajištěna určitá procenta z případného dalšího budoucího hráčova prodeje. Přestup se mohl uskutečnit díky tomu, že sám hráč v této věci působil na vedení Realu Valladolid, nicméně jako správný profesionál se do poslední chvíle připravoval se svým současným týmem. Mimochodem je to poprvé od příchodu Thierryho Correji na konci letního přestupového období v roce 2019, kdy Valencia někoho kupuje. V posledních letech totiž hráči na Mestallu přicházeli jen na hostování. Marcos Andre by měl do Valencie k podpisu smlouvy dorazit již zítra, tedy ve středu. Netopýrům se upíše do roku 2026.

Trenér Pep Bordalas by ho měl rád k dispozici už v pátek v ligovém utkání proti Deportivu Alaves, ale zde je jedna překážka. Valencia hráče momentálně nemůže zaregistrovat, protože nemá místo v kvótě pro hráče bez evropského pasu. Tu aktuálně naplňují Maxi Gomez, Omar Alderete a Kangin Lee. Poslední jmenovaný je součástí přestupových spekulací často, neboť ve Valencii několikrát odmítl prodloužit smlouvu, která mu skončí příští rok. Letos je tak poslední příležitost ho zpeněžit, ale jihokorejský mladík odmítá nabídky, které na něho do klubu přišly. Ale vzhledem k tomu, že už všechna španělská média mají přestup Marcose Andreho na Mestallu za hotovou věc, tak je pravděpodobně Valencia ochotná ustoupit požadavkům svého odchovance. Ten tak odejde jako volný hráč a možná mu bude vyplacena i částka za zbývající rok jeho smlouvy s Los Che. Pokud tedy v posledních hodinách nedošlo k nějaké jiné dohodě. Jako volný hráč pak bude moci Kangin Lee podepsat s kýmkoliv. Údajně by rád pokračoval ve Španělsku, kde o něho má zájem například Mallorca.

Na druhou stranu možná bude situace s Kanginem Lee vyřešená jinak. Existoval například i zájem Monaka, s kterým sice jihokorejský reprezentant údajně nesouhlasil, ale to jen z toho důvodu, že ho francouzský klub chtěl poslat obratem na nějaké hostování, kde by se pořádně rozehrál. A to tento mladík nechtěl. Pokud by však Kangin Lee svůj postoj přehodnotil, tak by Valencia mohla s Monakem sjednat jakýsi směnný obchod, protože Netopýři mají pro změnu zájem o křídelníka francouzského klubu Keitu Baldeho. Ten měl dle zpráv z Francie již včera dorazit do Valencie k podpisu smlouvy, ale nic takového se zatím nestalo. Dnes se šestadvacetiletý španělský rodák reprezentující Senegal sešel se svými agenty, ale zda to je náznak blížícího se přestupu, to těžko říct. Každopádně dle médií by se Balde rád vrátil do Španělska, kde fotbalově vyrůstal v proslulé barcelonské akademii.

Do valencijské obrany už před časem přišel Omar Alderete a že útok posílí Marcos Andre, to už je také víceméně hotovou věcí. Ovšem v důsledku toho to vypadá, že se Pep Bordalas nedočká své vytoužené posily do středu zálohy. No minimálně příchod Maura Arambarriho z Getafe či Jeffersona Lermy z Bournemouthu je komplikovanější než kdy dřív. Oba jsou totiž bez evropského pasu, no a už výše je psáno, že s tímto mají Los Che stále ještě nevyřešený problém u Marcose Andreho. Je tedy bláhové si myslet, že by Valencia letos v létě přivedla ještě dalšího hráče bez evropského pasu. To leda v případě, že by se objevila neodolatelná nabídka za Maxiho Gomeze. Jeho odchodem by se uvolnilo jedno místo. Ale v tomto ohledu se žádné spekulace neobjevují. Valencijský trenér si tak bude muset vystačit s tím, co má k dispozici nyní. Krom záložníků prvního týmu bude občas využívat i záložníky z rezervy. To se však zřejmě nebude týkat Vicente Esquerda. Již včera jsme vás informovali, že má zamířit na hostování, no dnes se objevilo jméno zájemce. Esquerdo bude pravděpodobně hrát za Castellon v Primera Division RFEF (bývalá Segunda Divison B, tedy třetí nejvyšší ligová soutěž). Valencia má přispívat na hráčův plat a Esquerdo si nejspíš dost zahraje, protože jinak by Castellon musel Valencii platit smluvně stanovené penále.

Vraťme se však ještě k valencijskému útoku. Dveře ven z Mestally má otevřené i dvojice Ruben Sobrino a Manu Vallejo. O oba má mít zájem Cadiz, a to navzdory tomu, že tento žlutou barvu vyznávající klub před pár hodinami oficiálně oznámil příchod útočníka Florina Andoneho. Přesto však není vyloučeno, že se bude dál pokoušet o získání alespoň jednoho z výše jmenovaných Netopýrů. Oba v Cadizu dobře znají. Manu Vallejo je tamním odchovancem, zatímco Ruben Sobrino tam hostoval v druhé polovině minulé sezóny. Jak to s nimi dopadne je nejasné, nicméně pokud alespoň jeden z nich odejde, tak se na Mestallu přesune Jonathan Calleri. Valencijský klub je už údajně dohodnutý s ním i s uruguayským klubem Deportivo Maldonado, kterému Calleri patří. Teď už jen zbývá udělat mu místo ve valencijské šatně.

  • Proč sakra nedostane větší prostor Manu Vallejo ??? Vždyť když dojde, tak většinou vstřelí gól.. jediný náš útočník co střílí góly *30**30* Tohle nechápu...

  • Tak podle posledního dění to vypadá, že jak jsme před časem v nějaké diskuzi řešili, kolik hráčů bez evropského pasu může mít klub maximálně v kádru, tak je odpověď jasná. Pět to nebude a očividně to nebude fungovat ani tak, že by mohlo být pět v kádru, ale jen tři na soupisce, jak jsem pak někde dohledal. Asi to byla taky nějaká starší informace. Teď je evidentní, že v kádru mohou být maximálně tři hráči bez evropského pasu, protože jinak by Valencia neměla problém se zaregistrováním Marcose Andreho k Maxi Gomezovi, Omaru Alderetovi a Kanginu Lee.

  • V odpovědi na: ruty

    Tak buď sa zmenili pravidlá alebo boli pravidla milne interpretované *9* To už je jedno...
    Osobne by som Maxiho predal, ak by prišla vhodná ponuka. Aj tak, klub pekne zaťažuje...

  • V odpovědi na: Harakant

    Jsem asi ten poznatek vzal z článku na Goal.com ze srpna 2019 a můžeš zkusit předmětnou větu interpretovat jinak *9*

    In La Liga, each club is allowed five non-EU players, but are only allowed to name three non-EU players in each matchday squad.

  • V odpovědi na: ruty

    Veta je v pohode. Tak som potom museli meniť pravidlá...

  • Hrozný takhle číst o Kanginovi. Náš odchovanec, dle mýho to šlo na něm celý postavit, ale už je asi znechucenej jak pořád musí někomu něco dokazovat, tak radši odejde pryč. Osobně bych radši poslal pryč Gomeze a Kangina si nechal.

  • Mně osobně odchod KangIna rozhodně vadit nebude. Z velkého talentu zbyl problematický, namyšlený týpek, který mě na hřišti stejně nikdy nepřesvědčil.

  • Jedině kdyby odešel Guedes, tak ať hraje Kangin, jinak za mně radši uvidím hrát Musaha, který mi přijde o dost lepší jak náš problémový Kangin.

  • Ono zaplnené miesta hráčov mimo EÚ už sú, ale hypotetická možnosť by existovala k podpísaniu ďalšieho hráča bez európskeho pasu, avšak malá až mizivá by som povedal. Odchod Kang-Ina a pridelením španielskeho občianstva pre Andrého by sa jedno miesto uvoľnilo. Nová posila sa nachádza v štádiu presne v takom, akom bol Gabriel Paulista. Čiže čaká na udelenie druhej štátnej príslušnosti. Na druhej strane je asi viac pravdepodobné, že do konca prestupového obdobia sa to nestihne, pretože ako sa vieme, tak španielsky úradníci majú čas a nikam sa neponáhľajú...

  • V odpovědi na: Harakant

    No jestli je pravda, co jsem tehle týden někde četl, tak tebou zmiňovaná možnost je zcela bez šance. Andre by sice splňoval podmínky pro udělení španělského pasu, ale v současné době není v situaci jako Gabriel před časem, kdy náš stoper čekal na vyřízení žádosti. Andre si prý totiž ještě o španělský pas ani nepožádal. Takže opravdu jedinou možností pro příchod někoho bez evropského pasu je odchod Maxiho Gomeze.

  • V odpovědi na: ruty

    Možno som ja zle pochopil zdroj... *31*

  • Kangin je furt talent s velkým potenciálem. I když jsou jeho dny ve Valencii sečteny, rozhodně bych mu to neulehčil a neukončil mu smlouvu. Buď kývne na nějakou nabídku a my dostaneme alespoň pár milionů, nebo ať shnije další rok na tribuně a pak odejde.. Když vidím jak jsme museli přeplatit Andrého, tak Kangina pustit zadarmo je hřích!

  • Škoda že neni hráč mimo EU napr. taký Sobrino alebo Jason, tým by som len otvoril dvere a vypadni dakujeme, máme tu dalších *16**14**14*