The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Boj o Evropu vrcholí!

Boj o Evropu vrcholí!


Do Ligy mistrů se Valencia v příští sezóně nepodívá, to je už jisté. Do pohárové Evropy, konkrétně tedy do Evropské ligy, by se však ještě protlačit mohla. Kdo jsou její konkurenti? Jak si aktuálně jednotlivé týmy stojí? A jaký program zájemce o Evropu ještě do konce sezóny čeká? Pojďme se podívat na souhrn toho nejdůležitějšího.

5. místo: Villarreal, 57 bodů

Žlutá ponorka po koronapauze válí a ještě stále může matematicky pomýšlet i na možnost postupu do Ligy mistrů, protože na Sevillu a Atletico Madrid ztrácí tři kola před koncem sezóny 6 bodů. Od červnového restartu soutěže Villarreal posbíral 19 bodů za skvělou zápasovou bilanci 6-1-1. Naposledy si lokální rival valencijských Netopýrů poradil v přímém souboji o pohárovou Evropu s Getafe na jeho hřišti. V závěru soutěže Villarreal přivítá Real Sociedad, v Madridu se utká s tamním Realem a v posledním kole bude hostit Eibar. Na Valencii má aktuálně náskok 7 bodů a lepší vzájemné zápasy.

6. místo: Getafe, 53 bodů

Madridský celek se po restartu ligové soutěže po dlouhé koronavirové pauze nemůže pořádně rozjet a prozatím nasbíral jen 7 bodů za zápasovou bilanci 1-4-3. I proto je už tři kola před koncem bez šance na postup do Ligy mistrů, třebaže v březnu ho od 4. místa dělilo jen horší skóre oproti Realu Sociedad, se kterým byl bodově nastejno. Mimochodem právě proti Realu Sociedad si Getafe připsalo své prozatím jediné pokoronavirové vítězství. V závěru sezóny bude Getafe hostem na hřišti Deportiva Alaves, doma přivítá Atletico Madrid a celou sezónu zakončí ve Valencii, ovšem zápasem s Levante. Na Valencii má aktuálně náskok 3 body a lepší vzájemné zápasy.

7. místo: Real Sociedad 51 bodů

Ani zástupce baskického regionu po koronapauze zrovna nezáří, ostatně série čtyř porážek v řadě hovoří jasnou řečí. Tu se už sice Realu Sociedad podařilo ukončit, ale stejně od restartu soutěže posbíral jen 5 bodů za zápasovou bilanci 1-2-4. Ovšem pozor, tento článek vzniká během rozehraného 35. kola La Ligy a Real Sociedad ještě svůj zápas v tomto kole neodehrál, dnes večer se doma utká s Granadou. V případě vítězství se tak může dostat před Getafe. Po Granadě na baskický celek čeká v závěru soutěže opravdu hodně náročný program, kdy se utká postupně s Villarrealem venku, se Sevillou doma a s Atleticem Madrid venku. Na Valencii má Real Sociedad náskok 1 bod (a zápas k dobru) a lepší vzájemné zápasy.

8. místo: Valencia, 50 bodů

Jak se po koronapauze (ne)daří valencijským Netopýrům, to víme všichni moc dobře. Připomeňme tak jen to, že od červnového restartu soutěže nasbírali jen 8 bodů za zápasovou bilanci 2-2-4. Jo a ještě během tohoto období stihli vyměnit trenéra, když Alberta Celadese nahradil na další dočasné valencijské trenérské štaci Salvador Gonzalez Voro. V závěru sezóny se Valencia nejdříve představí na hřišti Leganes, které ještě bojuje o záchranu, poté přivítá Espanyol Barcelona, který už má jistotu sestupu, no a úplně nakonec bude hrát na hřišti Sevilly, která by tou dobou už mohla mít jistotu Ligy mistrů.

9. místo: Athletic Bilbao, 48 bodů

Baskičtí Lvi měli nevyrovnané výkony v průběhu celé sezóny a nejinak tomu je i po koronavirové pauze. Dlouho to s nimi po restartu soutěže vypadalo dobře, ale po vítězství na Mestalle se zasekli a poslední dva zápasy prohráli. Celkově však z červnových a červencových zápasů získali pěkných 11 bodů za zápasovou bilanci 3-2-3. V posledních ligových zápasech této sezóny se Athletic představí na hřišti Levante, doma proti Leganes a v Granadě. Na Valencii má ztrátu 2 body, ale má lepší vzájemné zápasy.

10. místo: Granada, 47 bodů

Andaluský celek od června podává celkem dobré výkony, díky nimž může stále pomýšlet i na pohárovou Evropu. Po koronavirové pauze Granada prozatím vybojovala 9 bodů za zápasovou bilanci 2-3-2. Pozorní čtenáři tohoto článku si však na tomto místě jistě vzpomenou, že právě Granada je výše zmiňovaným soupeřem Realu Sociedad v dnešním utkání 35. kola La Ligy. Granada má tedy v tuto chvíli také o zápas méně než většina ostatních týmů zmiňovaných v tomto článku. V případě dnešního vítězství by se Granada bodově dotáhla na Los Che, protože aktuálně má na Valencii ztrátu 3 body. V tabulce však Netopýry dnes nepřeskočí, protože s nimi má horší vzájemné zápasy. Po utkání s Realem Sociedad bude hrát Granada do konce ligové sezóny ještě doma s Realem Madrid, na hřišti Mallorcy a doma s Athleticem Bilbao.

11. místo: Osasuna, 45 bodů

Matematickou naději na pohárovou Evropu má teoreticky i Osasuna, nicméně v jejím případě by se muselo sejít opravdu hodně okolností, aby se do Evropské ligy dostala. Pamplonskému celku hodně pomohlo, že v pokoronavirovém období dokázal udělat sérii tří vítězných utkání v řadě. Celkem Osasuna od června získala pěkných 11 bodů za zápasovou bilanci 3-2-3. V závěru aktuálního ligového ročníku ještě bude Osasuna hostit Celtu Vigo, následně se představí na hřišti Barceloně a úplně posledním soupeřem jí bude Mallorca, kterou přivítá doma v Pamploně. Na Valencii Osasuna ztrácí 5 bodů a má horší vzájemné zápasy.

  • Vypadá to hodně zajímavě, hlavně ať ta naše jiskra hned v neděli nevyhasne. Snad konečně venku vyhrajeme. Chtělo by to aby Sevilla na poslední utkání už měla jistý postup do LM, tak potom bychom je třeba i mohli porazit. Nevím, jestli dokáže předběhnout Getafe i Real Sociedad současně, ale pořád doufám v tu možnost, že Sociedad uhraje to 6. místo a pohár a my skončíme na 7. místě. Samozřejmě to 6. místo by bylo o dost lepší :)

  • V odpovědi na: Ingi

    Kdo uhraje pohár je momentálně bezpředmětné. Oni chtějí na finále čekat až budou moct na stadion diváci, takže se možná bude hrát až příští rok. Momentálně je myslím plán takový, že letošní finále CdR se bude hrát týden před finále CdR příštího roku *9* Postupový klíč do pohárové Evropy je vlastně vcelku jednoduchý. Postupuje tam tabulkově lépe postavený finalista CdR, takže Real Sociedad nebo Athletic. Pokud dotyčný bude zároveň v top 6 ligové tabulky, tak jde do Evropy i tým na 7. místě ligové tabulky *5*

  • V odpovědi na: ruty

    Pravda letos nám připravili nějaké "novinky", aby nebyla nuda. Takže pohár až za rok. Každopádně musím změnit vyjádření ze včera, jelikož Sociedad večer nezvítězil. Takže má náskok pouze 1 bod místo 4 bodů, což jsem neočekával. Takže Sociedad bychom předběhnout mohli, vzhledem k tomu že mají 3 těžká utkání. No, a získat o 4 body více než Getafe to bude fakt oříšek. Jak by se nám hodilo teď, abychom měli lepší vzájemné utkání s Getafe, že? A stačilo by tak jenom dorovnat finalní počet bodů? Možná nakonec můj výstřel z února, že se ve vzájemném zápasu s Getafe a Sociedad rozhodne, o tom, jak to celé skončí, bude pravdivý *14* *14*

  • V odpovědi na: Ingi

    Já jsem asi jediný tady kdo by bral radši 7. místo *14* Protože takhle je větší šance, narazit na nějaký český tým *5*

  • Ja osobne by som bral hoc aké miesto zaručujúce miestenku v pohárovej Európe. Financie naviac pre klub isto potešia a fanúšik dostane väčšiu porciu zápasov *5*