The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

TOP 12 posil, které mohou přijít zdarma

TOP 12 posil, které mohou přijít zdarma


Konec sezóny je za dveřmi a již teď je jisté, že Valencia si příští rok nezahraje Ligu mistrů, což bude mít velké dopady na skladbu kádru a pravděpodobně bude znamenat i velký výprodej. A jelikož rozpočet na posily nebude nikterak veliký, je potřeba se poohlížet po levných hráčích, nebo těch, co jsou zdarma.

Níže jsme proto udělali výběr 12 zajímavých hráčů, kterým toto léto již skončila smlouva, nebo během léta skončí a k dispozici tak budou zdarma na volný přestup. Mohly by být inspirací při skladbě kádru pro nový ročník. Aktuální tržní hodnoty hráčů poskytl server Transfermarkt.

Nejvíce Valencii pálí, alespoň dle mého subjektivního názoru, pozice stopera a záložníka ve středu pole. Jenže k tomu přibydou i odchody některých Netopýrů, a tak je možné, že se bude hledat levná náhrada například také na pravém křídle za Ferrana Torrese, nebo nový impuls do útoku.

Koho byste z hráčů níže brali do Valencie vy?

  • Edinson Cavani (útočník)
  • Ryan Fraser (levé křídlo)
  • Malang Sarr (stoper)
  • Mario Götze (ofenzivní záložník)
  • André Schürrle (levé křídlo)
  • Mario Mandzukic (útočník)
  • Jan Vertonghen (stoper)
  • Willian (pravé křídlo)
  • David Silva (levé křídlo)
  • Pedro (pravé křídlo)
  • José Callejón (pravé křídlo)
  • Sergio Rico (brankář)
  • Giacomo Bonaventura (záložník)
  • Edinson Cavani (útočník)

    Edinson Cavani (útočník)

    Věk: 33 let

    Aktuální hodnota: 20m€

    Jméno Edinson Cavani zná fotbalové svět velmi dobře. Útočník, který si prošel například Neapolí, Palermem a Paris Saint-Germain je od prvního července bez smlouvy. Ta mu vypršela právě v posledním jmenovaném klubu. Na svém kontě má 556 zápasů v nichž dal 341 gólů, což dělá velmi pěkný průměr 0,61 branky na zápas. Pokud by jej měla Valencia v plánu zaměstnat, vydělá na tom, že za tohoto 33-letého útočníka získá zdarma, naopak lze ale očekávat, že si hráč řekne o velmi vysoký plat.

  • Ryan Fraser (levé křídlo)

    Ryan Fraser (levé křídlo)

    Věk: 26 let

    Aktuální hodnota: 17,5m€

    Od 1. července je bez kontraktu i tento skotský levý křídelník, který ale dokáže v případě potřeby zastoupit i na pozici pravého křídla. Fraser měl ještě před rokem tržní hodnotu 30 milionů eur, nakonec jej však Bournemouth neprodal, a tak mu skončila smlouva a je nyní volným hráčem, jenž má zkušenosti s Anglickým a Skotským fotbalem.

  • Malang Sarr (stoper)

    Malang Sarr (stoper)

    Věk: 21 let

    Aktuální hodnota: 16m€

    S Nice se letos v létě rozloučil Francouzský stoper Sarr, který je prakticky odchovancem francouzského klubu. Ve svých 21 letech má velmi vysokou tržní hodnotu a je považován za talentovaného obránce, o čemž svědčí i fakt, že je členem reprezentačního týmu Francie do 21 let. S Nice se rozhodl neprodloužit, a má tak nyní volnou ruku ve výběru svého nového zaměstnavatele ve snaze zajistit další růst svého talentu. Zdá se, že ve svém věku již talentem přerostl Nice. Pro Valencii zajímavá posila vzhledem k tomu, že Netopýří strategie je sázet na mladé hráče a tenhle by byl navíc zdarma. O jeho služby se nyní zajímá Arsenal a Tottenham.

  • Mario Götze (ofenzivní záložník)

    Mario Götze (ofenzivní záložník)

    Věk: 28 let

    Aktuální hodnota: 10,5m€

    Německý záložník si udělal velké jméno v Německu. Je odchovancem Borrusie Dortmund, za který hrál dlouhá léta. Poté přestoupil na 3 roky do Bayernu a pak se zpět vrátil do Dortmundu, kde mu nyní po 4 letech vypršel kontrakt. V případě, že by Valencia měla trenéra preferujícího rozestavení 4-2-3-1, je pozice podhrotového útočníka přesně ta pravá pro něj.

  • André Schürrle (levé křídlo)

    André Schürrle (levé křídlo)

    Věk: 29 let

    Aktuální hodnota: 4,5m€

    Německý křídelník Schürrle má za sebou bohatou kariéru. Prošel Bayerem Leverkusen, Chelsea, Fulhamem, Dormundem, Wolfsburgem a Spartakem Moskva. Za svojí kariéru se několikrát vracel právě do Borrusie, kde mu nyní skončila smlouva. Na kontě má mimo jiné i 57 reprezentačních startů za seniorský výběr Německa, kde nasbíral úctyhodných 22 gólů a na dalších 7 přihrál.

  • Mario Mandzukic (útočník)

    Mario Mandzukic (útočník)

    Věk: 34 let

    Aktuální hodnota: 4m€

    Zkušený Chorvatský střelec má za sebou kariéru například v Bayernu Mnichov, Juventusu, či rok v Atléticu Madrid. Španělskou ligu tedy zná a nebyla by pro něj novým prostředím. Valencia by pro něj znamenala pravděpodobně poslední štaci v jeho kariéře.

  • Jan Vertonghen (stoper)

    Jan Vertonghen (stoper)

    Věk: 33 let

    Aktuální hodnota: 14,5m€

    Za pár dní bude volným hráčem i zkušený stoper Vertonghen, jenž nastupoval dlouhá léta za Ajax a Tottenham. Ve svých 33 letech může být pro defenzivu i kabinu Valencie studnicí zkušeností. Poslední spekulace uvádí, že se o něj zajímají AS Řím a Manchester City.

  • Willian (pravé křídlo)

    Willian (pravé křídlo)

    Věk: 31 let

    Aktuální hodnota: 22,5m€

    Willian nebude od 31.8. hráčem Chelsea. V případě, že Valencia opravdu zpeněží talentovaného Ferrana Torrese, je toho zajímavá a zkušená náhrada, která je navíc zdarma. Za anglický klub nastupoval Willian dlouhých 7 let. V aktuální sezóně ve 45 zápasech vstřelil 11 branek a na dalších 9 přihrál, což není špatná vizitka.

  • David Silva (levé křídlo)

    David Silva (levé křídlo)

    Věk: 34 let

    Aktuální hodnota: 12m€

    Tak tohle by byl parádní comeback. David Silva, který ve Valencii udělal velký krok do fotbalového světa řádil kdysi v dresu Netopýrů po boku Juana Maty a Davida Villy. V Manchesteru City vydržel od svého odchodu z Valencie, která jej prodala v roce 2010 za téměr 39 milionů eur, až do nynějška. Pro fanoušky by to bylo velmi poutavé gesto, pokud by se na konec kariéry vrátil do týmu, který mu otevřel dveře do světa velkého fotbalu.

  • Pedro (pravé křídlo)

    Pedro (pravé křídlo)

    Věk: 32 let

    Aktuální hodnota: 9,5m€

    Tohohle hráče znáte prakticky buď z Barcelony, nebo Chelsea. Nyní má Pedro již 32 let a bude si od 28. července hledat nové angažmá. Zkušeností má na rozdávání, ale problémem je, že se již pravděpodobně domluvil s AS Řím. On je další z možných kandidátů, kteří by přitom mohli ve Valencii zdarma nahradit Ferrana v případě jeho odchodu.

  • José Callejón (pravé křídlo)

    José Callejón (pravé křídlo)

    Věk: 33 let

    Aktuální hodnota: 9,5m€

    I Callejón má zkušenosti ze Španělska, kde nastoupoval za Espanyol a Real Madrid. Dlouhých 7 roků vydržel v Neapoli, kde mu končí 31.8. kontrakt. I on by mohl být náhrada za Ferrana a navíc je to rovněž Španěl se zkušenostmi z La Ligy.

  • Sergio Rico (brankář)

    Sergio Rico (brankář)

    Věk: 26 let

    Aktuální hodnota: 8m€

    Pokud se Valencia rozhodne k brankářské rošádě, má možnost získat posilu zdarma. Brankáři Sevilly končí hostování v Paris Saint-Germain a zároveň mu vyprší smlouva. Navíc má velkou část kariéry před sebou, jelikož mu je na brankáře pouhých 26 let.

  • Giacomo Bonaventura (záložník)

    Giacomo Bonaventura (záložník)

    Věk: 30 let

    Aktuální hodnota: 9,5m€

    Ať už se Valencia rozhodne zbavit Daniho Pareja, či nikoliv, je i přesto jasné, že je minimálně jeden nový středopolař potřeba. Bez nutnosti sahat do peněženky bude od 31.8. k dispozici zkušený italský záložník Bonaventura. Po týmech Padova a Atalanta přestoupil v roce 2014 do AC Milán, kde vydržel až dodnes. Za svoji kariéru také nastoupil 13-krát v seniorském výběru italské reprezentace. Teď je otázka, zda by se chtěl za prací přesunout i jinam, než do Itálie, kde doposud odehrál celou svoji kariéru.

  • Vzhledem k okolnostem co se pohárové Evropy týče v příští sezoně vypadá nejreálnějši Silva, který by mohl být přesycený poháry.... Zbytek je podle mě nereálný (Mandžukic, Gotze) až utopický (Cavani, William) :)

  • V odpovědi na: syphoon

    OK, ale kdyby hráči nehleděli na to, zda budeme hrát poháry, je někdo koho by sis vybral, nebo kdo myslíš, že by byl pro Valencii přínosem?

  • Tak André Schürrle padá ukončil karieru

  • Když to vezmu pouze z mého osobního pohledu, tak bych bral Giacomo Bonaventura. Zkušený mazák do středu pole se nám určitě hodí.
    Když prodají Cillessena, tak Sergio Rico zdarma by se určitě hodil a dobrá konkurence pro Jaumeho.
    Jana Vertonghena bych také bral zdarma, a ten jeden či dva roky by byl fajn. Plus Sarra k tomu, snad by to nebyl druhý Diakhaby.
    Co se týče těch starých útočníku, tak na ty jsme moc štěstí neměli a brát sem staré hráče na křídla se mi taky moc nelíbí, to potom je třeba je každý zápas v 60. minutě střídat.
    Gotzeho bych taky bral a David Silva to je jiná kapitola :)

    Jména to jsou zajímavá, ale bohužel, kdo si umí dát 1+1 dohromady, tak vidí, jak ve Vale je celé vedení prohnilé, takže půjdou radši jinam a s vidinou si zahrát Evropu :)

  • Vertonghen,Callejon by boli super...Willian,Cavani sú zvyknutí na iné prachy,,,Gotze je večný lazar,,,Schürrle končí,,,Silva je pre mňa zradca

  • V odpovědi na: Jaakkopn

    Kvůli čemu je u tebe Silva zrádce? Snad ne kvůli tomu, že musel odejít jako další, aby se klub zachránil ekonomicky?

    Jinak mně se dost pozdává ten Sarr. Z Nice by to byl najednou velký skok do velkoklubu, naopak Valencia je o level výš a mohla by být přestupní stanicí, tady by si mohl udělat ještě větší jméno a zároveň by vzrostl na hodnotě.
    Dle videa je velmi hbitý a ty jeho centry jsou lahůdka:

  • Ahojte, tak z týchto "ponúk" by som videl reálne len Silvu a Pedra. Možno aj Rico by si rád ešte stabilne zachytal. Silva by chcel oddýchnúť a Pedro to isté. Kde inde keď nie v Španielsku? Vo Valencii pri pláži by som vedel vegetiť :) Zvyšok by som ani veľmi nechcel do našej zostavy. Aj keď nejaký skúsený a rozvážny obranca by sa nám možno zišiel. Paulista je makač, ale strašný poplašňák :D :D :D

    Skôr ma prekvapuje, že je záujem o Pareja a Coquelina v Seville a Atl. Madrid :)