The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

OFICIÁLNĚ: Piccini míří na roční hostování do Bergama

OFICIÁLNĚ: Piccini míří na roční hostování do Bergama


Tak ani vytáhlý Ital Cristiano Piccini se nestal spasitelem pravé strany valencijské obrany a po dvou letech opouští Mestallu. Jeho novým působištěm bude osmifinálový přemožitel Valencie v uplynulém ročníku Ligy mistrů, tedy Atalanta Bergamo. Piccini do vlasti míří zatím jen na roční hostování, po němž však bude mít Atalanta možnost odkoupit ho nastálo.

Třebaže pravý kraj obrany není ve Valencii zrovna nejsilněji obsazeným postem, tak přesto se přes léto objevovaly spekulace spojující pravé obránce Netopýrů s možným odchodem z klubu. U mladého Thierryho Correiy to nebylo až tak překvapivé, neboť v minulé sezóně neměl důvěru trenérů a s příchodem Javiho Gracii na trenérskou židli se to zřejmě nezměnilo. U za pár dní osmadvacetiletého Cristiana Picciniho však většina fanoušků počítala s jeho návratem do sestavy po dlouhodobém zranění. Trenér Gracia se totiž netajil tím, že Daniela Wasse, který toho na pravém kraji obrany odehrál v uplynulých dvou sezónách ve Valencii nejvíce, chce využívat na jeho přirozeném postu ve středu zálohy. No a víc pravých obránců již Los Che k dispozici nemají. Přesto byl Piccini předmětem řady přestupových spekulací. Spojován byl se svojí rodnou Fiorentinou či s Deportivem Alaves, no nakonec zamíří opravdu zpět do své vlasti, ale místo fialových barev Fiorentiny bude oblékat černomodře pruhovaný dres Atalanty Bergamo.

Picciniho spojení s týmem, který Valencii vyprovodil z uplynulého ročníku Ligy mistrů, se objevilo víceméně teprve včera, ale již večer média informovala, že se čeká jen na oficiální potvrzení hráčova odchodu z Mestally. To se na webu valencijských Netopýrů objevilo dnes dopoledne v následujícím znění: „Klub Valencia CF dosáhl dohody o zapůjčení hráče Cristiana Picciniho do klubu Atalanta BC do 30. června 2021. Dohoda obsahuje opci na následnou koupi hráče. Klub děkuje Piccinimu za jeho obětavost a úsilí v minulých sezónách a přeje mu vše nejlepší pro jeho angažmá v italské lize.“ Valencia tedy ve svém prohlášení zmiňuje opci, díky níž bude moct Atalanta Picciniho odkoupit natrvalo. Dle médií má být tato opce nepovinná a její výše má být 3 miliony eur.

Do Valencie Piccini zamířil v létě roku 2018 ze Sportingu Lisabon, který za něho vyinkasoval 8 milionů eur. Na začátku angažmá celkem chyboval a příznivci Los Che tak byli hodně překvapeni, když se Piccini navzdory tomu hned v říjnu 2018 dočkal pozvánky k italskému národnímu týmu a odbyl si i debut za Squadru Azzuru. Jeho výkony na klubové úrovni se postupem času zlepšovaly, ale i tak se na pravém kraji valencijské obrany celkem pravidelně střídal s Wassem. Při největším valencijském úspěchu poslední doby, tedy ve finále Copa del Rey proti Barceloně, si však na konci května loňského roku zahráli oba. V základní sestavě byl na pravém kraji obrany Wass, zatímco Piccini přišel posílit defenzivu jako střídající hráč na závěrečné dvě desítky minut. V sezóně 2019/2020 už toho za Valencii mnoho neodehrál. Naskočil do dvou ligových zápasů, ale poté si přivodil vážné zranění, které ho pro zbytek sezóny vyřadilo ze hry.

Znovu si zahrál až po 359 dnech letos v létě v přátelském utkání proti Castellonu, ale následně ho znovu trápily nějaké zdravotní komplikace a s týmem tak v poslední době ani netrénoval. Trenér Gracia údajně v jeho zdravotní stav a v jeho kondici po roční herní pauze neměl přílišnou důvěru, tedy nejspíš souhlasil s Picciniho odchodem, který klubu uleví co se mzdových nákladů týče. Zároveň se však ale valencijský trenér bude muset vzdát plánu na využívání dánského reprezentanta Wasse ve středu zálohy. Jeho služeb bude opět potřeba na pravém kraji obranné řady. Na Mestalle tak pravděpodobně zůstane i Correia, o kterého měl v posledních dnech mít zájem například Besiktas.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.