The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Výměna Gameira za Vecinu aneb dvě valencijské mouchy jednou ranou

Výměna Gameira za Vecinu aneb dvě valencijské mouchy jednou ranou


Že na tom Valencia není finančně dobře, to není žádná nová informace. V dnešní koronavirové době však ve většině klubů raději šetří, a tak se hledají možnosti, jak posílit i bez peněz. Jednou takovou možností je hráčská výměna. Dle zpráv z Itálie by k takové mohlo dojít mezi Interem Milán a Valencií. Na Apeninský poloostrov by měl zamířit útočník Kevin Gameiro, zatímco opačným směrem by putoval záložník Matias Vecino. Netopýři by tak vyřešili hned dva své problémy.

Nová sezóna odstartuje už za dva dny a Valencia je stále bez posil. Naopak už Mestallu opustili Ezequiel Garay, Ferran Torres, Francis Coquelin, Dani Parejo, Rodrigo Moreno a Cristiano Piccini. Trenér Javi Gracia by se rád dočkal nových posil, ale zatím to na příchod nových tváří do klubu nevypadá. Když se v jednom z posledních rozhovorů novináři zeptali prezidenta klubu Anila Murthyho, zda přijde nějaká posila ještě před ligovým startem, tak jen řekl, že v to doufá. No moc času již tedy není. Na druhou stranu do konce přestupového období je ještě skoro celý měsíc. Valencia chce údajně posilovat především ve středu obrany a ve středu zálohy. Dle informací z Itálie by personální podstav v záložní řadě mohl vyřešit středopolař milánského Interu Matias Vecino. Ptáte se, kde by na něho Los Che vzali? To by Valencia údajně nemusela řešit, neboť Vecino má být součástí výměnného obchodu, kde by jako protihodnota zapůsobil útočník valencijských Netopýrů Kevin Gameiro.

Takováto výměna by ze strany Valencie dávala smysl. Na Mestalle mají totiž i přes odchod Rodriga Morena útočníků nadbytek, zatímco záložníků se jim nedostává. Krom toho právě zkušený francouzský střelec je jedním z hráčů, kterých by se Netopýři během tohoto přestupového období rádi zbavili, neboť příliš zatěžují jejich pokladnu. A to je nepříjemné zvláště u někoho, kdo ani není stálým členem základní sestavy. Již třiatřicetiletý Gameiro sice během dvou sezón na Mestalle vstřelil řadu důležitých gólů, ale dlouhodobější přítomnosti v základní sestavě Netopýrů se nedočkal. Na vině je i to, že často nebyl trenérům Valencie k dispozici kvůli různým zraněním, ostatně i v současné době je na marodce a nezasáhl do žádného předsezónního přípravného utkání.

Inter Milán by prý naopak Gameira rád přivítal, neboť ho vidí jako ideálního hráče, který by občas umožnil odpočinek Romelu Lukakuovi. On tedy prý původně měl Inter vyhlédnutého Edina Dzeka či Oliviera Girouda, ale oba se ukázali býti nedostupnými, takže se zájem milánského klubu obrátil směrem na Mestallu, kam by byli ochotni na oplátku poslat devětadvacetiletého uruguayského reprezentačního záložníka Matiase Vecina. Mimochodem i on je podobně jako Gameiro aktuálně na marodce. Ze své vlasti zamířil do Itálie v roce 2014 a na Apeninském poloostrově si postupně zahrál za Fiorentinu, Cagliari, Empoli a Inter, kde je od roku 2017. V uplynulé sezóně, kterou mu zkrátilo zranění kolene, odehrál celkem v Serii A, Coppa Italia, Lize mistrů a Evropské lize celkem 25 zápasů, v nichž vstřelil 3 góly. Smlouvu na San Siru má sice do roku 2022, ale trenér Antonio Conte s ním už údajně nepočítá, čili si je i sám záložník vědom toho, že pro něj bude nejlepší změna prostředí. S jeho příchodem na Mestallu by mohlo pomoci, že ho zastupuje agent Alessandro Lucci, který s Netopýry letos v lednu úspěšně dohodl hostování pravého beka Alessandra Florenziho ve východošpanělském klubu.

  • Jsem rád, že Gameiro konečně odejde, když má asi největší plat v týmu. Ale zase minulou sezonu se zranil Garay a celá sezona šla do kopru... Teď zase nebude mít schopné útočníky, jakmile se zraní Maxi Gomez, tak můžeme hrát rovnou s 8 obránci a hrát to na remízu 0-0. *30* Ale jinak Maxi + Vallejo by mohlo fungovat dobře.

  • V odpovědi na: JakubOcko

    No ono to aktuálně vypadá, že nám možná Gameiro zůstane. Hráč sám v nějakém rozhovoru prohlásil, že mu Gracia řekl, že s ním počítá. Což sice konkrétně ve Valencii nic neznamená, protože tady se často jde proti přání trenéra, ale když tu není hodně vážný zájemce a navíc s ním počítá trenér ... tak to vypadá spíš na jeho setrvání.

  • Ja by som chcel vidieť to účtovníctvo. V akom pomere a rozsahu by si kluby čo odpísali a podobne. Uruguajčan s talianskym pasom je drahšia pálka. Podľa stanovenej ceny je skoro 3x drahší ako Francúz. Taktiež Inter zaplatil Fiorentine o niečo viac ako Valencia madridskému Atléticu. Dokonca Vecino aj vekovo je mladší než Gameiro. Mne sa zdá, že tu niečo smrdí...

  • V odpovědi na: Harakant

    To je všechno pěkný, ale když máš na jedné straně hráče, kterého s klidem oželíš (Vecino), a na druhé jiného, kterého naopak chceš či potřebuješ (Gameiro), tak se asi ceny nestanovují podle tabulek *5*

    Krom toho v souvislosti s Valencií na to vůbec nemůžeš takhle koukat, vždyť Parejo asi aktuálně taky nemá cenu nula eur *27*