The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Čtvrtý stoper (a další hráči) pro Ligu mistrů

Čtvrtý stoper (a další hráči) pro Ligu mistrů


Valencia musela minulý týden dodat do sídla UEFA seznamy hráčů pro jarní boje Ligy mistrů. Hlavním otazníkem bylo, jak se trenér Albert Celades a jeho spolupracovníci vypořádají s absencí Ezequiela Garaye, který se v ligovém utkání proti Celtě Vigo zranil jen pár dní před uzavřením soupisek. Nový stoper na Mestallu prozatím nedorazil, a tak se na seznam A pro Ligu mistrů dostal Javi Jimenez, který doplňuje Eliaquima Mangalu, Mouctara Diakhabyho a Gabriela Paulistu, který si však na startu jarní části milionářské soutěže bude muset odpykat trest za vyloučení v posledním utkání základní skupiny. Dalšími novými tvářemi na seznamu A jsou oproti podzimní části Ligy mistrů italští praví beci Alessandro Florenzi a Cristiano Piccini. V článku se dozvíte kompletní výčet jmen ze seznamu A i seznamu B.

Když klub zveřejnil informace o vážnosti zranění argentinského stopera Ezequiela Garaye, tak sice bylo jasné, že Valencia v souladu s řády španělského fotbalového svazu bude moci za určitých podmínek přivést nějakou náhradu, ale že zároveň musí shánět rychle, pokud bude chtít onu náhradu zapsat i na seznam hráčů pro jarní boje v Lize mistrů. Podrobně jsme se této problematice věnovali i v našem článku. Vzhledem k tomu, že bylo času před uzavřením soupisek pro Ligu mistrů opravdu málo, tak klub žádného nového stopera před odesláním seznamů na UEFA nepřivedl, ale Celades se rozhodl, že případně využije služeb dvaadvacetiletého hráče rezervního celku VCF Mestalla Javiho Jimeneze.

Valencia by ho mohla potřebovat především v zápasech osmifinále proti Atalantě, kdy bude mít Celades z kádru prvního týmu k dispozici jen francouzskou dvojici Mangala a Diakhaby, protože Gabriel bude pykat za vyloučení v utkání skupinové fáze na hřišti Ajaxu Amsterdam. Zde je však trochu problém, neboť Javi Jimenez, který v této sezóně patří k základním stavebním kamenům VCF Mestalla, kde hraje nejen na stoperu, ale občas i na pravém kraji obrany, je momentálně zraněný a není jisté, zda bude fit už pro první osmifinálový zápas, který se bude hrát v Itálii ve středu 19. února. Do odvety se však jistě uzdraví, protože se nejedná o vážné zranění, nicméně mu i tak překazilo možný přesun do Segunda Division, kde o něho teď v zimě mělo mít zájem Albacete. V druhé nejvyšší španělské soutěži si tak Javi Jimenez nezahraje, no možná si místo toho kopne do míče v Lize mistrů, kde by případně nastoupil s číslem 32 na dresu. Za áčko Los Che si už Javi Jimenez několikrát zahrál, naposledy během letní přípravy před touto sezónou. Soutěžního debutu za první tým Valencie se pak dočkal už před třemi lety, konkrétně v lednu 2017 v zápase Copa del Rey proti Celtě Vigo.

Na seznamu A pro Ligu mistrů jsou krom Javiho Jimeneze už jen hráči prvního týmu. Oproti podzimnímu seznamu pro zápasy v základní skupině Ligy mistrů se na něm nově objevují italští reprezentanti Cristiano Piccini, který bude brzy stoprocentně fit po dlouhodobém zranění ze začátku sezóny, a Alessandro Florenzi, který na Mestallu zamířil letos v lednu jako jediná posila v zimním přestupovém období. Naopak z něj vypadl Ezequiel Garay, který si v prvním únorovém ligovém kole poškodil vazy v pravém koleni a sezóna pro něho skončila.

Pokud by se Javi Jimenez nestihl do prvního osmifinálového utkání Ligy mistrů proti Atalantě uzdravit, tak by trenér Celades musel povolat nějakého stopera ze seznamu B, na kterém jsou někteří další hráči hrající v této sezóně za rezervní celek VCF Mestalla. Do obrany to jsou stopeři Hugo Guillamon a Guillem Molina. Na seznamu B je i brankář Cristian Rivero, který se v poslední době při zdravotní indispozici Jaspera Cillessena několikrát dostal do zápasové nominace valencijského áčka. Dalším brankářem na seznamu B je Emilio Bernard. Ze záložníků VCF Mestalla se na seznam B pro Ligu mistrů dostali Pascu a Vicente Esquerdo, který je prozatím jediným odchovancem Los Che, který se dočkal debutu za áčko pod trenérem Celadesem. Do útoku jsou pak na seznam B zapsáni Jordi Escobar a Pablo Gozalbez.

seznam lm1069

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.