The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

La Liga po 6. kole

La Liga po 6. kole


Po týdnu naplněném smutkem po úmrtí legendárního Espanety a rozčarováním po kontroverzích okolo Geoffreye Kondogbii se valencijští fanoušci nedočkali zlepšení nálady ani ve víkendovém ligovém utkání Netopýrů na hřišti Villarrealu. Po druhé porážce v řadě, ke které přispěl i aktuálně nejlepší střelec ligy, a vzhledem k dalším výsledkům 6. kola se příznivcům Los Che příliš dobře nekouká ani na podobu ligové tabulky. V našem tradičním souhrnu se podíváme, kdo může být po uplynulém víkendu spokojen alespoň se svým účinkováním v naší tipovačce. Závěrem pak zmíníme program 7. kola, ve kterém by se Valencia měla představit již v pátek.

Jak se hrálo v 6. kole La Ligy

Po reprezentační přestávce se La Liga znovu rozjela v sobotu 17. října utkáním mezi Granadou a Sevillou. V andaluském derby byli favoritem spíše hosté, nicméně Granada si v minulé sezóně vybojovala pohárovou Evropu a letos by na tento úspěch ráda navázala. Domácí hráli celý druhý poločas v početní výhodě, neboť v závěru první půle byl vyloučen hostující Joan Jordan. Svoji početní převahu Granada dokázala zužitkovat až v 82. minutě, kdy se prosadil Yangel Herrera. Tomuto záložníkovi, o kterého měla v létě zájem i Valencia, se v této sezóně střelecky daří. Byl to on, kdo vstřelil úplně první gól této ligové sezóny, a prosadil se i v předkole Evropské ligy. Tentokrát díky němu Granada zvítězila 1:0.

Lépe se s rolí favorita zápasu popasovalo Aletico Madrid na hřišti Celty Vigo. Hosté se dostali do vedení již v 6. minutě, kdy se prosadil Luis Suarez. Poté se spoléhali především na kvalitní defenzivu, což se jim vyplatilo. Celta Vigo se v domácím prostředí nedokázala střelecky prosadit, naopak v 95. minutě upravil na konečných 2:0 pro Atletico Yannick Carrasco.

Nejpřekvapivější výsledek kola se zrodil bezpochyby v Madridu, kde domácí Real přivítal Cadiz, tedy nováčka La Ligy. Hosté nejen že se dostali v 16. minutě do vedení zásluhou Antonyho Lozana, který nějaký čas strávil i v řadách valencijských Netopýrů, kde se však neprobojoval do prvního týmu, ale oni dokonce toto vedení udrželi a na hřišti Bílého baletu zvítězili 1:0. Mimochodem na střídačce Realu Madrid byl jako třetí brankář připraven naskočit do hry osmnáctiletý Lucas Canizares. Pravděpodobně není potřeba doplňovat, čí je to syn. Cadiz tedy i po uplynulém víkendu pokračuje v dobrých nováčkovských výkonech, z dosavadních tří venkovních zápasů má na kontě tři vítězství. Doma však má dost prostoru ke zlepšení, neboť na vlastním stadionu zatím ze tří utkání získal jediný bod.

Každá bodová ztráta Realu Madrid jistě vzbudí veselí na straně fanoušků Barcelony. Tentokrát jim však dobrá nálada vydržela opravdu krátce. Jako poslední utkání sobotního programu se totiž hrálo střetnutí mezi Getafe a Barcelonou, no a katalánský klub nedokázal bodovat. Rozhodující gól zápasu vstřelil v 56. minutě Jaime Mata, který proměnil pokutový kop. Getafe tak díky tomu v prestižním utkání zvítězilo 1:0.

Část programu 6. kola hranou v neděli 18. října odstartovalo gólově nejchudší utkání kola. Eibar přivítal Osasunu a na začátku i na konci utkání svítilo na ukazateli skóre to samé. Oba týmy si tak po remíze 0:0 body rozdělily.

Na první nedělní góly se v La Lize čekalo až do druhého poločasu druhého zápasu. V něm na svém hřišti přivítal Athletic Bilbao Levante. Po bezgólové první půli se ve druhém poločase jako první prosadil domácí Alex Berenguer v 68. minutě. Baskičtí Lvi se nemínili svého vedení vzdát a v 79. minutě přidal jejich druhý gól Inaki Williams. Tento stav vydržel až do závěrečného hvizdu a Athletic tak nad Levante zvítězil 2:0.

Poté již přišlo na řadu derby valencijského regionu, v němž Žlutá ponorka z Villarrealu přivítala Netopýry z Valencie. V předzápasovém preview jsme celkem značnou pozornost věnovali bývalým hráčům Los Che aktuálně působícím ve Villarrealu. No nakonec to byli právě oni, kdo rozhodl o vítězství domácího celku. Už v 6. minutě se z pokutového kopu prosadil valencijský odchovanec Paco Alcacer. Netopýři se z tohoto brzkého úderu nemohli dlouho vzpamatovat, ale krátce před poločasovou přestávkou ukázal Goncalo Guedes záblesk svých kvalit a vyrovnal. Ve druhém poločase se hrála celkem vyrovnaná partie, než přišel gólový zářez dalšího bývalého Netopýra. Tentokrát se prosadil dlouholetý kapitán Valencie Dani Parejo, a to v 69. minutě. Tento gól dostal Netopýry do útlumu, ze kterého se dostávali až ke konci zápasu, kdy se snažili Villarreal zatlačit, ale vyrovnat se jim bohužel nepodařilo a prohráli 1:2. Zápas si můžete připomenout v našem reportu.

Deportivo Alaves bude letos patřit k těm slabším týmům La Ligy, což ukázalo i v utkání 6. kola, kdy doma přivítalo nováčkovské Elche. Hosté se dostali do vedení ve 39. minutě, kdy se prosadil Pere Milla. Snahy domácích o vyrovnání se míjely účinkem, a tak o osudu utkání s konečnou platností rozhodl hostující Tete Morente v 86. minutě, který svým gólem upravil na konečných 2:0 pro Elche.

O překvapivě nejgólovější zápas 6. kola La Ligy se postarali Huesca a Real Valladolid. Dlouho se zápas vyvíjel lépe pro hostující tým. Ve 35. minutě poslal Valladolid do vedení Bruno a na začátku druhé půle pak vedení hostujícího celku ještě navýšil Waldo Rubio z pokutového kopu v 51. minutě. Dvougólový náskok však Valladolidu nevydržel dlouho, neboť už v 52. minutě snížil Rafa Mir. No a o pár minut později bylo dokonce vyrovnáno, o což se v 56. minutě zasloužil Sandro Ramirez. Utkání tak skončilo 2:2 a jen posílilo Huescu v pozici remízového krále La Ligy. Ligový nováček má na svém kontě po 6. kole už pět nerozhodných výsledků. Druhým největší počet remíz pak má na svém kontě Real Valladolid, takže jak asi mohlo jejich utkání dopadnout? Mimochodem Huesca a Real Valladolid jsou zároveň jediné týmy z celé La Ligy, které ještě nezvítězily.

Celý program 6. kola La Ligy uzavřelo utkání mezi Betisem Sevilla a Realem Sociedad, kde šlo o vedení v tabulce. Bezgólový stav narušil až ve 43. minutě Portu, který poslal do vedení hostující baskický celek. Real Sociedad pak své vedení ještě navýšil v 74. minutě, kdy se z pokutového kopu prosadil Mikel Oyarzabal, a v 88. minutě, kdy skóroval Adnan Januzaj. Betis se na žádnou gólovou reakci nezmohl, prohrál 0:3 a propásl možnost poskočit do čela ligové tabulky. Tu naopak využil jeho baskický soupeř.

Ligová tabulka po 6. kole

Tabulka La Ligy je nadále dosti zkreslená, neboť jen polovina týmů má odehraná všechna utkání. V případě dalších týmů docházelo k odkládání zápasů, které se budou konat až na začátku roku 2021, takže do té doby mohou panovat v tabulce trochu zmatky. Plný počet zápasů odehráli Valencia, Villarreal, Betis Sevila, Cadiz, Real Sociedad, Celta Vigo, Huesca, Real Valladolid, Eibar a Deportivo Alaves. Zápas k dobru mají Getafe, Real Madrid, Granada, Levante, Osasuna a Athletic Bilbao. Dokonce dva zápasy k dobru pak mají Barcelona, Sevilla, Atletico Madrid a Elche.

Dvě porážky v řadě, to už se na postavení v tabulce musí projevit. Projevilo se to tak i u valencijských Netopýrů, kteří klesli až na aktuální 13. místo. Valencia už má na kontě nějaký čas 7 bodů za zápasovou bilanci 2-1-3 při skóre 8:9. Netopýři jsou sice bodově nastejno s několika dalšími týmy, ale ty všechny mají nějaké to utkání k dobru. Valencia má jeden z nejproduktivnějších útoků v lize, lépe je na tom jen Real Sociedad. Zároveň mají Netopýři bohužel i jednu z nejprostupnějších obran, hůře je na tom jen Levante.

Na čelo tabulky se propracoval Real Sociedad, který je bodově nastejno s Villarrealem, ale má výrazně lepší skóre. O bod zpět je kvartet Real Madrid, Getafe, Cadiz a Granada, přičemž madridské celky mají zápas k dobru.

Na úplné dno tabulky kleslo Levante, které se může alespoň částečně uklidňovat tím, že má oproti týmům nejblíže nad sebou jedno utkání k dobru. Navíc Real Valladolid má na kontě stejně bodů jako Levante, ale v jeho prospěch hraje lepší skóre. O bod před poslední dvojicí je Deportivo Alaves a o další bod vpředu je trio Celta Vigo, Huesca a Eibar.

# TeamMPWDLFADPLast 5 matches 
1 Previous rank: 3 6 3 2 1 10 2 +8 11 WWLWD  
2 Previous rank: 4 6 3 2 1 8 8 +0 11 WDWLW  
3 Previous rank: 1 5 3 1 1 6 3 +3 10 LWWWD  
4 Previous rank: 7 5 3 1 1 5 3 +2 10 WLWDW  
5 Previous rank: 9 6 3 1 2 6 6 +0 10 WDWLW  
6 Previous rank: 10 5 3 1 1 7 8 -1 10 WDLWW  
7 Previous rank: 2 6 3 0 3 7 9 -2 9 LWLLW  
8 Previous rank: 12 4 2 2 0 8 1 +7 8 WDDW  
9 Previous rank: 5 4 2 1 1 8 2 +6 7 LDWW  
10 Previous rank: 6 4 2 1 1 5 3 +2 7 LDWW  
11   5 2 1 2 5 4 +1 7 DWLLW  
12 Previous rank: 16 4 2 1 1 3 3 +0 7 WDWL  
13 Previous rank: 8 6 2 1 3 8 9 -1 7 LLWDL  
14 Previous rank: 19 5 2 0 3 4 5 -1 6 WLLWL  
15 Previous rank: 14 6 1 2 3 4 6 -2 5 DWLLL  
16 Previous rank: 15 6 0 5 1 4 6 -2 5 DDDDL  
17 Previous rank: 13 6 1 2 3 3 9 -6 5 LLLDW  
18 Previous rank: 17 6 1 1 4 3 8 -5 4 LWLDL  
19 Previous rank: 20 6 0 3 3 5 9 -4 3 DLLDL  
20 Previous rank: 18 5 1 0 4 5 10 -5 3 LLLWL


Nejlepší ligoví střelci po 6. kole

Na čele tabulky střelců se po 6. kole osamostatnil díky proměněné penaltě proti Valencii Paco Alcacer z Villarrealu (4 góly). O gól za ním je skupinka ve složení Jose Luis Morales z Levante (3 góly), Iago Aspas z Celty Vigo (3 góly), Gerard Moreno z Villarrealu (3 góly), Ansu Fati z Barcelony (3 góly) a Maxi Gomez z Valencie (3 góly), k nimž se v 6. kole připojili Luis Suarez z Atletica Madrid (3 góly) a Portu z Realu Sociedad (3 góly). Dalších jedenáct hráčů pak je o další gól vzadu.

Co se týče ligových střelců Valencie, tak zde si prozatím stále vede nejlépe již výše zmiňovaný Maxi Gomez (3 góly), jemuž je v patách Manu Vallejo (2 góly). Svojí gólovou troškou do mlýna pak přispěli i Gabriel Paulista (1 gól), Daniel Wass (1 gól) a Goncalo Guedes (1 gól).

Tipovačka po 6. kole

Oblíbenou součástí našeho webu je i tipovačka, kde se hraje o zajímavé ceny. Více se můžete o pravidlech a cenách dozvědět zde a v našem nedávném článku. Vzhledem k nedávnému výpadku našeho webu jsme museli vynechat tipování na 2. kolo La Ligy, ovšem aby nedocházelo ke zmatkům, tak budeme jednotlivá kola tipovačky dál číslovat dle příslušných kol La Ligy. Web bohužel stále postihují výpadky, ale doufáme, že i tak se všem zájemcům daří v pořádku natipovat.

Na výsledky 6. kola La Ligy si na našem webu natipovalo 20 tipérů. Vzhledem k několika překvapivým výsledkům jsme se opět nedočkali příliš vysokých bodových zisků. Nejlépe si s úskalími 6. kola poradil Rostis1001 (18 bodů). Druhý nejlepší odhad výsledků pak prokázal Balamuta (15 bodů), za nímž se umístila dvojice Panzherr (13 bodů) a LukasTV (13 bodů), přičemž Panzherr se do popředí pořadí tipérů dostal navzdory tomu, že natipoval o jeden zápas méně než většina jeho konkurentů. Na dalších pozicích se pak umístili JakubOcko (12 bodů), jansosom (12 bodů) a ruty (12 bodů). Zde si zaslouží zmínku JakubOcko, který se umístil mezi nejlepšími tipéry kola, třebaže natipoval hned o čtyři zápasy méně než většina ostatních.

Pořadí na prvních třech příčkách celkového pořadí se po 6. kole nezměnilo. V čele se udržel ruty (85 bodů), za nímž následují jansosom (73 bodů) a Lumirik (66 bodů). Lumirik však bronzový stupínek samostatně okupuje už jen díky většímu počtu přesně tipnutých výsledků, neboť jinak už se na něho LukasTV (66 bodů) bodově dotáhl. Nejlepší pětici aktuálně uzavírá Packo114 (62 bodů), přičemž jeho prohození pozice s tipérem LukasTV je jedinou změnou v rámci první pětice celkového pořadí po 6. kole.

V současné době máte možnost tipovat nejen zápasy 7. kola, které by mělo odstartovat už v pátek 23. října, ale k natipování jsou v systému i zápasy odložené v 1., 2. a 4. kole. Na natipování oněch odložených zápasů však máte ještě dost času, neboť všechny mají být sehrány až v příštím kalendářním roce.

Program 7. kola La Ligy

Program 7. kola La Ligy je rozepsán hned do čtyř dnů, a to včetně páteční předehrávky a pondělní dohrávky. Uvidíme, zda to tak vydrží, nebo jestli jako již několikrát v této sezóně dojde na přesunutí všech zápasů na víkendové dny. Každopádně zatím platí, že 7. kolo začne v pátek 23. října zápasem mezi Elche a Valencií (21:00). V sobotu 24. října se utká Osasuna s Athleticem Bilbao (13:00), Barcelona s Realem Madrid (16:00), Sevilla s Eibarem (18:30) a Atletico Madrid s Betisem Sevilla (21:00). V neděli 25. října pak budou hrát Real Valladolid s Deportivem Alaves (12:00), Cadiz s Villarrealem (16:00), Getafe s Granadou (18:30) a Real Sociedad s Huescou (21:00). Celé 7. kolo pak má být zakončeno v pondělí 26. října zápasem mezi Levante a Celtou Vigo (21:00).

  • Ah! Že som si posral toto kolo tipovačky, tak som začínal tušiť po prehre Barcy, Realu, atď. Ale, že tak ju sprasím... No toto...
    Škoda toho Herreru... Teraz by sa šikol... No čo už. Nik nevedel predpokladať ako to všetko skončí...