The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Valencia urvala tři body proti aktivnějšímu Betisu

Valencia urvala tři body proti aktivnějšímu Betisu


Valencia na domácí půdě vítězí. Prodlužuje svojí domácí neporazitelnost a připisuje si 3 body. Jednalo se o napínavé utkání. První branku vstřelil Gameiro. Netopýři se dlouho bránili a před koncem utkání se podařilo přidat Parejovi druhý gól. V nastaveném čase ještě stav utkání snížil Loren na konečných 2:1.

1. POLOČAS

V 5. minutě Gaya poslal do pokutového území nebezpečný centr z levé strany. Obrana hostů ale dokázala zareagovat a následně odvrátila míč na roh. Následně rohový kop z kopačky Daniho Pareja směřoval do brány. Betis měl štěstí, že míč nezapadl k zadní tyči.

První velká akce utkání. V 11. minutě Nabil Fékir se z ničeho nic objevil ve vápně. Po šťastném odrazu se dostal skoro až k malému vápnu, ale Gabriel dokonale vystihl jeho pokus o střelu. Zabránil tak pravděpodobnému vstřelení branky.

V následujících minutách byla Valencia aktivní směrem dopředu, ale chyběla přesnost ve finálních přihrávkách, a proto si žádnou velkou šanci nevytvořili. To platilo až do 17. minuty, kde vyzkoušel pozornost hostující brankáře Gaya střelou z velké dálky. Vyklubala se z toho nebezpečná střela, která skončila na břevnu branky.

Za dvě minuty na to hostující tým odpověděl. Joaquín ze standartní situace dokázal obstřelit zeď a Cillessen měl plné ruce práce, aby tento pokus dokázal vyrazit.

Ve 25. minutě se snažil Gaya znovu vystřelit. Před několika minutami střela skončila na brankové konstrukci, ale tentokrát se nepovedlo prostřelit bránicí val hráčů.

V dalších minutách byli aktivnější hosté. Nejdříve se do šance dostal Iglesias, ale ve výskoku ztratil koordinaci a nedokázal centrovaný míč zasáhnout. Následně rychlým výpadem se do velkého vápna prokličkoval Fekir. Vystřelil, ale jeho pokus zasáhl pouze boční síť branky Cillessena.

Ve 32. minutě Alex Moreno inkasoval za ostrý zákrok ve výskoku první žlutou kartu v tomto utkání. Po dvou minutách žlutou kartu vytasil rozhodčí znovu. Tentokrát směřovala na Kondogbiu, který zamezil soupeři založit rychlý brejk.

Ve 36. minutě vyslal Canales centr do pokutového vápna. Wass bránil náběh Iglesiase, který upadl na zem. Hlavní rozhodčí si vyslechl názor videorozhodčího, který neshledal tento souboj jako nedovolený, a ve hře se proto pokračovalo.

V posledních minutách prvního poločasu byli mnohem více aktivní hosté. Snažili se najít cestu, jak překonat obranu Netopýrů, ale vážnější šanci si vytvořit nedokázali. Zajímavá střela vyšla několik vteřin před hvizdem rozhodčího, ale mířila na branku hostů. V dnešním zápase je Gaya při chutí a poslal další střelu z větší vzdálenosti. Brankář Robles pokus vyrazil. Rozhodčí následně poslal hráče do kabin.

2. POLOČAS

Během poločasové přestávky se rozhodl pro změnu trenér Celades. Na hřiště se už nevrátí Maxi Gomez, protože ho nahradí Guedes.

Ve 47. minutě hosté vyslali jasný signál, že přijeli vyhrát. Valencia zbytečně otevřela svou obranu a dopředu se řítila zelená lavina. Ke střele z ideální pozice na penaltovém puntíku se dostal Fékir, jehož pokus se otřel o horní tyč. 

V dalších deseti minutách byl Betis více aktivní. Jejich aktivitu prolomila nenápadná střela Gameira. Ta trefila tyč branky soupeře a následně se míč odrazil dovnitř a rozvlnil síť. Valencia jde do vedení 1:0. Asistenci si připisuje Guedes, který nahrál Gameirovi na úroveň velkého vápna odkud vystřelil gólovou střelu.

Valencia se okamžitě po dosažené brance zatáhla a brání výsledek. Čeká na možnosti nebezpečných brejků. Do takového se vydal v 65. minutě Guedes, ale jeho střela zamířila pouze do středu branky.

V 67. minutě si vytvořil Betis slibnou šanci z rohového kopu. K zakončení patičkou se dostal Edgar González. Defenzivní záložník Betisu bránu o pár čísel netrefil. Tento moment si zřejmě bude vyčítat Cillessen, jenž z brány vystartoval v nevhodnou chvíli.

První střídání hostů, a to hned dvojité. Ze hřiště odchází Joaquin a Edgar Gonazález, kteří budou nahrazeni Cristianem Tello a Carlesem Alenou. Domácí střídají vzápětí, kdy ze hřiště odchází Gameiro. Zatím jediného střelce utkání nahrazuje Cheryshev.

V 76. minutě si vysloužil žlutou kartu Emerson. Nabídl Parejovi možnost zahrát přímý kop ze zajímavé pozice, ale ve snaze ohrozit branku soupeře přímou střelou trefil pouze bránící zeď.

Valencia zodpovědně brání a Betis se do slibných brankových příležitostí nedostává. Naopak otevřená obrana Betisu nabízí domácím hráčům příležitosti k rychlým útokům. V jednom z nich technicky zafauloval Guardado, který obdržel žlutou kartu.

V 83. minutě Kondogbia držel na kopačce míč příliš dlouho a přišel o něj. Na branku Cillessena se řítil nebezpečný útok. V poslední chvíli zasáhl Paulista, který zablokoval střelecký pokus Nabila Fekira.

Následně využívají hosté poslední střídání. Ze hřiště odchází Andrés Guardado, přichází Loren. 

V 86. minutě se dostali do proti útoku tři rychlí hráči Valencie. Guedes, Ferran a Chreyshev mířili do otevřené hostů. Předali si míč a Cheryshev vypálil, když se míč dostal až do velkého vápna soupeře. Bohužel střela minula o kousek zadní tyč.

Žlutou kartu v 87. minutě obdržel Jose Gaya. Celades se vzápětí rozhodl vystřídat a stáhl Torrese. Na hřiště na posledních pár minut přišel Sobrino.

Hostují ve snaze vyrovnat zápas otevřeli už úplně obranu. Další protiútok Los Che. Tentokrát Cheryshev nenašel přesně nabíhajícího Guedese. Akce ale pokračovala a za pár vteřinách se míč dostal znovu do velkého vápna soupeře, kde se odrazil na nohu Pareja. Ten si míč zpracoval a rozmyslel si, co udělá. Připravil si míč ke střele a uklidil míč za záda brankáře. Stav utkání 2:0.

Hostující se nevzdali. V nastavených 3 minutách utkání se vrhli do útoku. Cillessen zlikvidoval nepříjemnou střelu Lorena. Poté ale Gabriel podcenil bránění centru Emersona. Míč se po odrazu k Lorenovi, jehož bomba z malé vzdálenosti nedala Cillessenovi žádnou šanci. Betis snižuje na 2:1.

V poslední akci utkání se dostávají do protiútoku hráči Valencie, ale nedokázali nijak vyřešit přečíslení 4 na 2. Utkání končí 2:1 a Los Che získává 3 body.  

HODNOCENÍ HRÁČŮ

Cillesen 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (1 hlas)
Wass 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (1 hlas)
Paulista 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (1 hlas)
Diakhaby 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (1 hlas)
Gaya 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
Ferran 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (1 hlas)
Soler 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (1 hlas)
Kondogbia 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
Parejo 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
Gomez 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (1 hlas)
Gameiro 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
STŘÍDAJÍCÍ:
Guedes 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (1 hlas)
Cheryshev 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (1 hlas)
Sobrino 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (1 hlas)

  • Dostali sme sa cez 40 bodovú hranicu, sme zachránení! *22* *1*

  • V odpovědi na: netopier

    az take hrozne to nie je,ani vlani sme neboli lepsi,dovolim si tvrdit,ze tento rok je to este vyrovnanejsie ako vlani,kludne mozeme hrat ligu majstrov,ale mozeme ostat aj bez pohara,pricinu treba hladat v zraneniach,za vykonmi urcite nezaostavame oproti vlanajsku,aj vlani sme v lige mali len stastie,ze sme boli stvrty.

  • V odpovědi na: jansosom

    Vlani mala Valencia po 26.kole len 36 bodov,takze vsetko je otvorene,ani za Marcelinha to nebolo lepsie,v trenerovi problem nevidim,ze by nastala nejaka extra zmena vo vykonoch

  • V odpovědi na: jansosom

    V loňské sezóně jsme uhráli 30 bodů na venku a 31 bodů doma. Letos už máme z Mestally 30 bodů, která nás drží "pří životě". Nehrát venku jako lemplové, tak všechno je krásné :D

  • V odpovědi na: jansosom

    Když jsme v polovině minulé sezóny měli na nejlepší čtyřku, tedy postup do Ligy mistrů, ztrátu devíti bodů, kterou se podařilo během jara zlikvidovat, tak to nemohlo být jenom štěstím. Máš pravdu, že před rokem měla Valencia dlouhou dobu daleko větší ztrátu, než letos, nicméně sezóna se hodnotí podle toho, jak dopadne. Loňská dopadla čtvrtým místem a titulem v Copa del Rey. Letos nám už zbývá víceméně jenom liga, ale trochu mi přijde, že zatímco loňská Valencia se na jaře zvedla, tak ta letošní se spíš propadá. No ale jak jsem už psal, tak zhodnotit to zodpovědně můžem až po sezóně.

  • V odpovědi na: ruty

    Ale tento rok sme sa dostali dalej v lige majstrov ako vlani a zase nemame taky siroky kader,aby sme hrali na tolkych frontoch,vela zraneni a nieco sme museli obetovat,myslim si ze za ligu majstrov ziskaju viac penazi ako za pohar,alebo sa mylim neviem ako je to s odmenami za copa del rey?

  • V odpovědi na: jansosom

    S odměnami za Ligu mistrů samozřejmě není nic srovnatelné, ale nevím, jestli by to měl být důvod pro nějaké obětování Copa del Rey. Obzvlášť, když se letos hraje v "redukované" podobě, kdy se v každém kole krom semifinále hrálo jen na jeden zápas. Letos by tedy Valencia cestou do finále musela zvládnout 5 zápasů, zatímco před rokem odehrála před finále 8 zápasů, takže tady se ta zátěž celkem snížila. Krom toho už Valencia v lednu obětovala španělský Superpohár, protože zápas tak postrádající jakékoliv nasazení ze strany Los Che, jako tomu bylo v semifinále Superpoháru proti Realu, to jsem už teda dlouho neviděl. A v neposlední řadě argumentovat šířkou kádru, to mi nepřijde rozumné, protože oproti minulé sezóně se toho mnoho nezměnilo. Z důležitých hráčů odešli snad jen Neto a Santi Mina a ti byli nahrazeni kus za kus, takže šířka kádru se nezmenšila. No a co se týče zranění ... z tvých loňských prohlášení mi vychází, že tehdy jsi to jako nějakou omluvu špatných výsledků a výkonů nebral, tak nevím, proč letos ano.

    Jinak jak jsi psal, že jsme před rokem měli jen štěstí, že jsme byli v lize čtvrtí, tak by mě zajímalo, jak bys zhodnotil třeba ten letošní postup do jarní fáze Ligy mistrů, který vyzdvihuješ. Pamatuješ třeba zápas na Chelsea, kdy měl soupeř celou dobu jasnou převahu a z naší jediné střely na branku se prosadil Rodrigo a tím jsme vyhráli. Nebo vlastně i zápas s Chelsea doma, kdy jsme sice vedli, ale soupeř hned vyrovnal a následně vedl a o cenném bodu rozhodl až gól Wasse, kdy spíš centroval a ono to spadlo do brány? Nebo i zápas na hřiště Lille, kde sice soupeř vyrovnal náš náskok až v nastavení, ale z pohledu výkonu si zasloužil asi i víc než jen ten bod?

  • V odpovědi na: jansosom

    Mimochodem koukal jsem, co jsi psal, když vyhodili Marcelina:

    Konecne ho odvolali,na ten futbal pod jeho taktovkou sa nedalo pozerat,uz minulu sezonu ho mali poslat kade lahsie,vsetko na nahodu,min. dobrych zapasov naco sa dalo pozerat,tak neatraktivny futbal ako pod nim sme davno nehrali,tento tim ma podla mna naviac,ako z neho dostal Marcelinho.

    Vsak vlanajsia sezona az na vyhraty pohar nic moc,tento tim ma naviac.Vlanajsiu sezonu sa uz ledva udrzal,nevyrazne vykony a teraz zaciatok sezony tiez nic moc,ked nas prehanaju timy ako Mallorca,alebo timy s polovicnym rozpoctom,tak je to na zamyslenie podla mna.

    Tak mě v souvislosti s tím napadla otázka, zda si tedy myslíš, že pod Celadesem hrajeme lépe? Nebo alespoň méně na náhodu než pod Marcelinem, jak jsi psal. Já si totiž naopak myslím, že teď je naše hra výrazně zmatenější. Marcelino měl styl založený na defenzivě, což je sice neatraktivní, ale má to alespoň nějakou myšlenku. Teď to často vypadá, že se naši hráči po hřišti pohybují zcela nahodile a zmateně. Jo a když jsi tehdy zmiňoval Mallorcu, kterou jsme teda nakonec 2:0 porazili, ale pravdou je, že pro nás byla těžkým oříškem, tak bych rád připomněl, že před nedávnem jsme s ní prohráli 1:4. Taky je třeba brát v potaz, že jsme s ní hráli pod Marcelinem na začátku sezóny, kdy u ní jistě působilo nadšení ligového nováčka, zatímco pod Celadesem jsme od ní dostali výprask ve chvíli, kdy už jistě mířila do sestupového pásma.

    Jinak jak píšeš, že jsou letos na vině zranění, tak s tím se nedá nesouhlasit, protože jich je opravdu hodně a vliv tam bude, ale když dostal před rokem Marcelino zhruba v polovině sezóny třízápasové ultimátum na počet bodů, kolik v nich má Vale uhrát, tak jsi myslím zranění hráčů jako nějakou velkou omluvu pro hru Valencie pod jeho vedením nebral:

    Este dokedy chcu cakat to snad ani nie je pravda,kolko sanci potrebuje este tento trener,cim skor vyhodit,aj tak k tomu pride,katastrofa pozerat ten futbal co hra Valencia,ci mame zranenych hracov ci nie,vid, ako aj v Manchestri vyhodili Mourinha a zrazu ide masina,preco to uz Valencia nespravila,som si isty,ze to horsie nebude,lebo to uz ani nemoze byt hroza.

  • Pod Celadesom hrame nieco podobne ako za Marcelinha,co sa zmenilo je hra smerom dopredu,ta sa mi pozdava viac ako za Marcelinha,ale defenziva je horsia co vidno aj na inkasovanych goloch,hlavne co ma vytaca tuto sezonu su velke rozdiely v hre doma a vonku,vonku mi to velakrat pride tak,ze cim skor odohrat a ist domov a o tyzden doma hraju ako vymeneni,za Marcelinhom vobec nesmutim,ten futbal sa nedal pozerat,aj ked vysledkovo mu niektore zapasy vysli,ale nemyslim si,ze by sme nim nieco extra stratili,viem ze mnohi nebudu suhlasit s mojim nazorom,mne je luto trenera Pizziho ked musel odist,na ten futbal sa dalo kukat,ako nas vytiahol zo sraciek.

  • V odpovědi na: jansosom

    Uvidíme na konci sezóny, jestli o něco lepší ofenzíva převáží nad výrazně horší defenzívou a dočkáme se potřetí v řadě Ligy mistrů. No jestli nezlepšíme venkovní zápasy, tak těžko. Na druhou stranu v prvním poločase proti Deportivu Alaves mi naši přišli přece jen o něco aktivnější, než bylo v poslední době v ligových venkovních zápasech zvykem. No zatím to nevypadá, že by ten tým měl na víc, než čeho s ním dosáhl Marcelino. Spíše to vypadá, že Marcelino přesně věděl, jaký materiál má k dispozici, a rovněž věděl, co si s ním může dovolit hrát. Celades má možná větší ambice a chtěl by hrát ofenzivněji, ale výsledkem je akorát větší prostupnost defenzívy. A nějaká velká pastva pro oči to není ani směrem dopředu teda. Vždyť byla řada zápasů, kdy jsme byli rádi, že jsme se dostali k nějaké střele na branku. To taková ofenziva se mi teda nelíbí. Každopádně když tu budeme mít na výběr ze dvou trenérů, kteří s týmem nepředvádí zrovna líbivý styl, tak jakého si vybrat? Já bych asi hlasoval pro toho, který i s tím špatným stylem dosáhl na nějaké úspěchy.

    Za Pizziho to bylo ještě o něčem jiným. Sice tehdy tu sezónu 2013/2014 nezachránil tak, že by Vale dostal do pohárové Evropy, ale v celé řadě zápasů hrál s týmem velmi dobrý fotbal, takže se mu to dalo třeba i částečně odpustit. Krom toho Netopýry přebíral ve velmi těžké situaci. Ovšem pod Celadesem, který tu je víceméně celou sezónu, Vale rozhodně tak dobře nehraje, takže pokud se nic neuhraje, tak nevím, za co by mohl být chválen.