The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

La Liga po 9. kole

La Liga po 9. kole


Poslední ligové kolo před listopadovou reprezentační přestávkou konečně Valencii po delší době přineslo tříbodovou radost. Nadšení na východošpanělském pobřeží bylo navíc umocněno tím, že porážku na Mestalle utrpěl Real Madrid, který si odvezl slušnou gólovou nadílku. V našem tradičním souhrnu se samozřejmě podíváme na všechny výsledky 9. kola, na aktuální podobu ligové tabulky, nejlepší ligové střelce a naši tipovačku. Závěrem pak zmíníme program následujícího ligového kola, kterého se ale dočkáme až za necelé dva týdny.

Jak se hrálo v 9. kole La Ligy

V pátek 6. listopadu odstartovalo 9. kolo zápasem mezi Elche a Celtou Vigo. Domácí měli bleskový vstup do utkání, neboť hned ve 4. minutě je poslal do vedení Fidel z pokutového kopu. Vedení jim však nevydrželo ani do poločasové přestávky, ve 41. minutě za Celtu vyrovnal valencijským fanouškům dobře známý Santi Mina. Více gólů už nepadlo a utkání tak skončilo remízou 1:1. Celta Vigo po utkání odvolala trenéra Oscara Garciu, který se tak stal prvním odvolaným trenérem v této sezóně.

V sobotu 7. listopadu začal zápasový program utkáním mezi Huescou a Eibarem. Ani v tomto zápase jsme se prvního tříbodového týmu 9. kola nedočkali, neboť i zde byl při závěrečném hvizdu na ukazateli skóre stav 1:1. Do vedení se dostal ve 38. minutě Eibar, za který se prosadil Esteban Burgos. Domácí Huesca vyrovnala v 67. minutě a i v tomto případě se o to postaral bývalý Netopýr, konkrétně Rafa Mir. Huesca se tedy znovu nedočkala svého prvního sezónního vítězství, zato má už šest nerozhodných výsledků a dál je tak neohroženým remízovým králem celé soutěže.

Nejgólovější utkání 9. kola se konalo na Camp Nou, kde domácí Barcelona přivítala Betis Sevilla. Domácí poslal do vedení ve 22. minutě Ousmane Dembele, ale Betis zvládl ještě během první půle zareagovat a ve 45. minutě vyrovnal Antonio Sanabria. Hned po návratu na hřiště se však Barcelona znovu ujala vedení, neboť ve 49. minutě se prosadil Antoine Griezmann. Vedení katalánského klubu pak navýšil v 61. minutě z penalty Lionel Messi. Hosté se ze svého druhého gólu v utkání radovali v 73. minutě zásluhou Lorena Morona. Na vyrovnání však nedosáhli, Barcelona naopak do konce utkání navýšila podobu skóre až na konečných 5:2. V 82. minutě se podruhé v utkání prosadil Lionel Messi a v 90. minutě si poslední slovo vzal Pedri.

Sevilla měla před 9. kolem na kontě sérii tří porážek v řadě, takže doufala, že si doma proti Osasuně spraví chuť a vylepší bodové konto. Nakonec se jí to podařilo, i když to neměla jednoduché. Osasunu totiž porazila jen těsně 1:0 zásluhou penaltového gólu Lucase Ocampose z 59. minuty.

O poznání jednoznačnější partie se hrála v posledním sobotním utkání v Madridu, kde Atletico přivítalo Cadiz. Ligový nováček měl prozatím v této sezóně z venkovních zápasů úžasnou bilanci 4-0-0, nicméně tentokrát už narazil. Góly střílelo jen domácí Atletico a nebylo jich zrovna málo. Skóre utkání otevřel už v 8. minutě Joao Felix a do poločasu domácí náskok navýšil Marcos Llorente ve 22. minutě. Na druhý poločas si domácí taky nechali dva góly. V 51. minutě se z gólu radoval Luis Suarez a v 90. minutě upravil podobu skóre na konečných 4:0 Joao Felix, pro něhož to byl druhý gólový úspěch v tomto utkání.

V neděli 8. listopadu program odstartoval zápasem mezi Getafe a Villarrealem. Kdo očekával vyrovnané utkání, ten se spletl. Žlutá ponorka totiž v Madridu ukořistila všechny body. Do vedení Villarreal poslal Paco Alcacer v 11. minutě, ale už v 16. minutě bylo vyrovnáno po gólu Maura Arambarriho. Reakce hostí však byla ještě bleskovější, protože už v 17. minutě si vzali vedení zpět, to když se prosadil Manu Trigueros. Od této chvíle se situace uklidnila a na další gól se čekalo až do 62. minuty, kdy Gerard Moreno pečetil vítězství Villarrealu 3:1.

Real Sociedad měl v utkání s Granadou dost usnadněnou roli, neboť v andaluském klubu se rozšířila nákaza koronavirem v takovém rozsahu, že pro zápas v San Sebastianu měla Granada k dispozici jen sedm hráčů áčka. Real Sociedad nakonec i dle očekávání zvítězil, třebaže z góly celkem šetřil. Ve 22. minutě poslal domácí do vedení Nacho Monreal a už ve 27. minutě uzavřel na konečných 2:0 pro baskický celek Mikel Oyarzabal, který proměnil pokutový kop.

Levante mělo ideální šanci uniknout ze sestupového pásma. Za prvé hrálo doma. Za druhé mu soupeřem bylo Deportivo Alaves, které se také pohybuje spíše ve spodních patrech tabulky. No a za třetí hrálo od 34. minuty v početní výhodě po vyloučení hostujícího Edgara Mendeze. Jenomže v té době už Alaves vedl. Již ve 4. minutě totiž otevřel skóre utkání Lucas Perez. Levante se v průběhu utkání nezmohlo na víc, než jen na vyrovnání. V 51. minutě domácím alespoň bod za remízu 1:1 zachránil Jose Luis Morales. Mimochodem Deportivo Alaves, se kterým se Los Che utkají v příštím kole, už třikrát v řadě neprohrálo.

Zatímco Levante si příliš nepolepšilo, tak dosud poslední Real Valladolid výhodu domácího prostředí zužitkoval lépe a Athletic Bilbao porazil 2:1. Valladolid se dostal do vedení v 19. minutě po pokutovém kopu proměněném Fabianem Orellanou. Krátce po změně stran pak svůj náskok navýšil, o což se ve 48. minutě zasloužil Maranhao. Baskický celek už dokázal jen snížit, a to v 86. minutě, kdy Orellanu na druhé straně napodobil Inaki Williams, který také využil možnosti zahrávat pokutový kop. Ani tento gól však nic nezměnil na vítězství Realu Valladolid, který Athletic Bilbao porazil 2:1.

To nejlepší nakonec? Z pohledu fanoušků Valencie se to o závěrečném utkání 9. kola La Ligy dá stoprocentně říct. Na Mestallu totiž zavítal slavný Real Madrid a domů se vracel s porážkou 1:4. Bílý balet se přitom v utkání dostal do vedení ve 23. minutě gólem Karima Benzemy. Poté však následovalo dění, které fotbalový svět dlouho neviděl. Pokud někdy. Ve 35. minutě přišla po ruce Lucase Vazqueze penalta pro Los Che. Míč si postavil Carlos Soler, ale ani nadvakrát gólmana Realu nepřekonal, to se až z další dorážky podařilo Yunusu Musahovi. Jenomže pozorný VAR odhalil, že do pokutového území Realu vběhl příliš rychle, a tak se penalta opakovala. Podruhé se již Carlos Soler nemýlil. Ve 43. minutě byl opět v akci VAR, který zkoumal, zda po nepovedeném odkopu hostujícího obránce Raphaela Varana přešel míč celým objemem do branky Thibauta Courtoise. Rozhodnutí přineslo pozitivní zprávu pro Valencii, která tak šla krátce před poločasovou přestávkou do vedení. Z druhého poločasu bylo odehráno sotva pár minut a VAR zkoumal střet obránce Realu Madrid Marcela s valencijským útočníkem Maxi Gomezem v pokutovém území hostí. Resume? Fauloval hráč Bílého baletu a Netopýři, konkrétně pak Carlos Soler, znovu kopali penaltu. Valencijský záložník se opět nemýlil. Penaltový hattrick pak Carlos Soler dokončil v 63. minutě, kdy potrestal volejbalovou vsuvku Sergia Ramose. Všichni čtyři obránci Bílého baletu se tak rovnoměrně podělili o zásluhy u čtyř valencijských gólů. Netopýři tedy zvítězili 4:1 a výrazně si vylepšili skóre. Naopak Real Madrid dostal za jednu devadesátiminutovku téměř tolik gólů, jako za celý předchozí průběh letošní sezóny. Toto výjimečné utkání si můžete připomenout v našem reportu.

Ligová tabulka po 9. kole

Tabulka La Ligy je nadále dosti zkreslená, neboť jen polovina týmů má odehraná všechna utkání. V případě dalších týmů docházelo k odkládání zápasů, které se budou konat až na začátku roku 2021, takže do té doby mohou panovat v tabulce trochu zmatky. Plný počet zápasů odehráli Valencia, Villarreal, Betis Sevila, Cadiz, Real Sociedad, Celta Vigo, Huesca, Real Valladolid, Eibar a Deportivo Alaves. Zápas k dobru mají Getafe, Real Madrid, Granada, Levante, Osasuna a Athletic Bilbao. Dokonce dva zápasy k dobru pak mají Barcelona, Sevilla, Atletico Madrid a Elche.

Valencia se proti Realu Madrid dočkala po čtyřech zápasech bez plného bodového zisku konečně vítězství, což se hned projevilo i na postavení Netopýrů v ligové tabulce. Los Che poskočili ze 13. místa na 9. místo. Na svém kontě mají 11 bodů za zápasovou bilanci 3-2-4 při divokém skóre 15:14. Valencia má spolu s Barcelonou po Realu Sociedad a Atleticu Madrid třetí nejproduktivnější útok v lize. Bohužel horší obranu mají jen Betis Sevilla, Celta Vigo a Huesca, nastejno s Los Che pak je Real Valladolid. Na sestupové pásmo mají Netopýři aktuálně pětibodový náskok.

Na čele tabulky se udržel Real Sociedad, který je o dva body před Villarrealem, další bod pak ztrácí Atletico Madrid. Až za svým městským rivalem je aktuálně Real Madrid. Nejlepší čtyřku pak na příčkách zajišťujících pohárovou Evropu doplňují Granada a Cadiz.

V ligovém suterénu dokázaly v 9. kole bodovat všechny týmy ze sestupového pásma. Dosud poslední Real Valladolid zvítězil, zatímco dvojice Huesca a Levante, která měla po 8. kole na poslední příčku dvoubodový náskok, jen remizovala. To znamená, že v sestupovém pásmu je nyní trojice týmů bodově vyrovnaná a o jejich pořadí rozhoduje skóre. To má nejlepší Levante před Realem Valladolid a Huescou, která tak klesla na poslední místo. O bod nad sestupovým pásmem je Celta Vigo, o další dva body více mají Deportivo Alaves, Athletic Bilbao a Eibar.

# TeamMPWDLFADPLast 5 matches 
1   9 6 2 1 20 4 +16 20 WWWWW
2 Previous rank: 5 9 5 3 1 13 9 +4 18 WWDWD
3 Previous rank: 6 7 5 2 0 17 2 +15 17 WWWWD
4 Previous rank: 3 8 5 1 2 14 9 +5 16 LWWLW
5 Previous rank: 4 8 4 2 2 9 11 -2 14 LDWWD
6 Previous rank: 2 9 4 2 3 8 10 -2 14 LWDWD
7 Previous rank: 10 9 4 0 5 12 17 -5 12 LWLLW
8 Previous rank: 12 7 3 2 2 15 8 +7 11 WDLLD
9 Previous rank: 14 9 3 2 4 15 14 +1 11 WDLLL
10 Previous rank: 9 8 3 2 3 8 9 -1 11 LDLWL
11 Previous rank: 8 7 3 2 2 7 8 -1 11 DLWWD
12 Previous rank: 13 7 3 1 3 7 6 +1 10 WLLLD
13 Previous rank: 7 8 3 1 4 7 8 -1 10 LLWDW
14 Previous rank: 16 8 3 0 5 7 9 -2 9 LWLWL
15   9 2 3 4 7 10 -3 9 DDWLW
16 Previous rank: 11 9 2 3 4 6 9 -3 9 DLWDW
17   9 1 4 4 6 15 -9 7 DLDLL
18 Previous rank: 19 8 1 3 4 8 13 -5 6 DDDLL
19 Previous rank: 20 9 1 3 5 7 14 -7 6 WLLDL
20 Previous rank: 18 9 0 6 3 7 15 -8 6 DLLDD


Nejlepší ligoví střelci po 9. kole

Své výsostné postavení v čele střeleckého žebříčku si udržel Mikel Oyarzabal z Realu Sociedad (6 gólů). Nejbližšími pronásledovateli mu jsou Paco Alcacer z Villarrealu (5 gólů), Luis Suarez z Atletica Madrid (5 gólů) a Joao Felix z Atletica Madrid (5 gólů). O další gól zpět je skupina ve složení Iago Aspas z Celty Vigo (4 góly), Ansu Fati z Barcelony (4 góly), Portu z Realu Sociedad (4 góly), Cristian Tello z Betisu Sevilla (4 góly), Jose Luis Morales z Levante (4 góly), Gerard Moreno z Villarrealu (4 góly), Karim Benzema z Realu Madrid (4 góly) a rovněž Carlos Soler z Valencie (4 góly). Další gól pak ztrácejí Maxi Gomez z Valencie (3 góly), Kike z Eibaru (3 góly), Angel z Getafe (3 góly), Fede Valverde z Realu Madrid (3 góly), Marcos Llorente z Atletica Madrid (3 góly), Lionel Messi z Barcelony (3 góly) a Rafa Mir z Huescy (3 góly).

V 9. kole se Valencia střelecky činila nadprůměrně, ale krom obránce Realu Madrid Raphaela Varana se o všechny góly Los Che zasloužil jediný muž, a to Carlos Soler (4 góly), který je tak nově v čele klubové střelecké tabulky. Za ním je dosud vedoucí Maxi Gomez (3 góly), jemuž je v patách Manu Vallejo (2 góly). Svojí gólovou troškou do mlýna pak přispěli Gabriel Paulista (1 gól), Daniel Wass (1 gól), Goncalo Guedes (1 gól), Toni Lato (1 gól) a Yunus Musah (1 gól).

Tipovačka po 9. kole

Oblíbenou součástí našeho webu je i tipovačka, kde se hraje o zajímavé ceny. Více se můžete o pravidlech a cenách dozvědět zde a v našem článku zveřejněném před začátkem aktuální sezóny.

Na výsledky 9. kola La Ligy si na našem webu natipovalo 20 tipérů. Nejlepší odhad prokázal vítěz minulého ročníku Ingi (25 bodů). Krom něho už dvacetibodovou hranici překonal jen Cáfa82 (22 bodů), který dosáhl sice na stejný bodový zisk jako před týdnem, ale tentokrát mu to na (dělené) vítězství nestačilo. Zatímco držitelé prvních dvou míst jsou jasní, tak o bronzový stupínek se dělí tentokrát hned kvartet tipérů, a to předloňský vítěz Jose.Enrique (19 bodů) a dále Jaakkopn (19 bodů), Woyta (19 bodů) a mikita10sM (19 bodů).

V čele celkového pořadí se udržel ruty (123 bodů). Nic se neměnilo ani na druhém místě, kde zůstal LukasTV (113 bodů). Jen jejich vzájemný rozestup se mírně zmenšil. Po dvou velmi povedených kolech na bronzový stupínek poskočil Cáfa82 (111 bodů). Nejlepší pětici uzavírají mikita10sM (109 bodů) a JEFFINHO (109 bodů), ovšem hned za nimi jsou s drobným odstupem netopier (108 bodů), jansosom (108 bodů), Woyta (107 bodů), Harakant (106 bodů), Rostis1001 (106 bodů), Lumirik (104 bodů), Ingi (103 bodů) a Packo114 (103 bodů).

Mimochodem Ingi v tomto kole předvedl jeden z nejlepších výkonů v rámci jednoho kola. Dosud byli v tomto ohledu nejlepší tipéři, kteří se umístili na předních příčkách v rámci 3. kola. Nadále je držitelem nejlepšího výkonu v rámci jednoho kola Woyta (26 bodů, 3. kolo, 1. místo), ale hned za něho se nyní zařadil zmiňovaný Ingi (25 bodů, 9. kolo, 1. místo), který dorovnal jansosoma (25 bodů, 3. kolo, 2. místo). Další nadprůměrné výkony předvedli LukasTV (24 bodů, 3. kolo, 3. místo) a trio Karakant (23 bodů, 3. kolo, dělené 4. místo), Stoldovec (23 bodů, 3. kolo, dělené 4. místo) a Packo114 (23 bodů, 3. kolo, dělené 4. místo).

Již nyní je možné tipovat na 10. kolo, které se bude konat za necelé dva týdny. Dále jsou v systému k natipování i zápasy odložené v 1., 2. a 4. kole, na jejichž natipování však máte ještě dost času, neboť všechny mají být sehrány až v příštím kalendářním roce.

Program 10. kola La Ligy

Následujícího ligového kola se dočkáme po reprezentační přestávce. Odstartuje v pátek 20. listopadu utkáním mezi Osasunou a Huescou (21:00). V sobotu 21. listopadu se utkají Levante s Elche (14:00), Villarreal s Realem Madrid (16:15), Sevilla s Celtou Vigo (18:30) a Atletico Madrid s Barcelonou (21:00). V neděli 22. listopadu pak jsou na programu zápasy Eibaru s Getafe (14:00), Cadizu s Realem Sociedad (16:15), Granady s Realem Valladolid (18:30) a Deportiva Alaves s Valencií (21:00). Celé kolo pak vyvrcholí v pondělí 23. listopadu utkáním mezi Athleticem Bilbao a Betisem Sevilla (21:00).

  • V minulém kole jsme překvapili. Avšak faktem je, že když se nám povede utkání proti silnému soupeři, tak když potom jedeme ven, tak je to utrpení. Rád bych se tentokrát mýlil a doufám, že proti Alavesu to nebude jako tradičně fiasko.

    Jinak co se týče typování, tak čím méně nad tím přemýšlím, tak tím více bodů dostávám :D