The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Sezóna skončila, zemětřesení může začít!

Sezóna skončila, zemětřesení může začít!


Valencijští fanoušci byli v závěru sezóny v napětí, zda se Netopýrům podaří protlačit do pohárové Evropy. Bohužel se tak nestalo. Ani během letní přestávky si ale jejich nervové soustavy neodpočinou, neboť na Mestalle bude zřejmě dost rušno. Na co všechno se tedy mohou příznivci Los Che v následujících týdnech „těšit“, co je potřeba vyřešit?

Rok se s rokem sešel a úspěšný projekt je v nenávratnu

Znáte to, dnes se ve fotbalovém světě o všem mluví jako o projektu. Jaký je ten valencijský? Před rokem to vypadalo, že úspěšný. Netopýři postoupili podruhé v řadě do Ligy mistrů a navíc oslavili klubové jubileum triumfem v Copa del Rey. Jenomže projekt to byl, jak se rychle ukázalo, velmi křehký. Hned na začátku sezóny byl z rozhodnutí majoritního vlastníka klubu Petera Lima propuštěn úspěšný a oblíbený trenér Marcelino Garcia Toral, kterého nahradil na klubové úrovni nezkušený Albert Celades. Nedlouho po Marcelinovi Mestallu opustil i generální ředitel Mateu Alemany. Na podzim 2019 to ještě šlo. Výkony sice byly spíše špatné než dobré, ale Los Che se drželi v lize na dohled příčkám zajišťujícím pohárovou Evropu a v Lize mistrů dokonce ovládli svou skupinu Ligy mistrů před Chelsea, Ajaxem a Lille. Ovšem se změnou letopočtu bylo vše jinak. Na španělském Superpoháru Valencia předvedla výkon bez jakéhokoliv nasazení, v Copa del Rey vypadla s Granadou, no a osmifinále Ligy mistrů proti Atalantě, to byl vrchol zmaru a ukázka prostupnosti valencijské defenzivy. Pak fotbal ustoupil koronavirové pandemii. Kdo však čekal, že se s restartem fotbalových soutěží ukáže lepší Valencia, tak se šeredně spletl. Naděje na Ligu mistrů byla pryč po pár zápasech, následně Alberta Celadese na posledních pár zápasů nahradil na trenérské židli Salvador Gonzalez Voro, ale ani tato změna Valencii alespoň Evropskou ligu nezachránil. Jaká to změna po pouhém roce. Uvidíme, v jakém rozpoložení se budeme ohlížet za rok.

Loučení na Mestalle

Už v tuto chvíli, těsně po konci sezóny, je jasné, že se s někým Valencia určitě rozloučí. Salvador Gonzalez Voro byl před pár týdny jmenován jen dočasným trenérem do konce sezóny, tedy nyní by se měl vrátit zpět do své původní pozice manažera prvního týmu Los Che, kde bude možná zase vyčkávat, kdy si na něho klubové vedení opět vzpomene a povolá ho jako trenéra záchranáře. To už pravděpodobně nikoho nepřekvapí, protože letos už se stal valencijským trenérem pošesté, takže zkušeností s funkcí zaskakujícího trenéra má dost a dost.

Co se týče jistých změn v hráčském kádru, tak už 30. června vypršela smlouva stopera Ezequiela Garaye a jelikož je tento pilíř valencijské obrany posledních let dlouhodobě na marodce, tak se klub ani nesnažil ji prodloužit alespoň do konce této sezóny. Bohužel nedošlo k jejímu prodloužení ani pro sezóny příští, kdy by si Garay jistě ještě své odehrál. Nejdražší obránce v historii valencijského klubu se tak na Mestalle po čtyřech letech rozloučil, o čemž jsme vás informovali v nedávném článku.

Dalšími hráči, kteří klub opustí, jsou hosté na Mestalle. Ti byli u Netopýrů v uplynulých měsících dva. Levý bek Jaume Costa ve Valencii hostoval z Villarrealu celou sezónu, zatímco pro změnu pravý bek Alessandro Florenzi přišel Netopýrům z AS Řím vypomoci až letos v lednu. Ani u jednoho nebyla ve smlouvě o hostování opce na trvalý přestup, takže oba se nyní vrátí do svých klubů, a kdyby o ně měli Los Che do budoucna zájem, tak by s jejich zaměstnavateli museli znovu jednat. To se však příliš neočekává. Florenzi by však nemusel opustit Španělsko na dlouho, po posledním ligovém utkání Valencie v Seville se s ním totiž prý sešel sportovní ředitel andaluského klubu Monchi, který jeho kvality dobře zná, neboť před nedávnem působil rovněž v italském AS Řím.

Neloučení Huga Guillamona?

Mladý valencijský bek je v tuto chvíli vlastně rovněž volným hráčem. Smlouva mu stejně jako například Garayovi končila už 30. června, nicméně v jeho případě se s ním klub dohodl, že zůstane hráčem klubu až do konce sezóny, tedy do neděle. A co bude dál? Klub se původně nesnažil se svým odchovancem, který sbíral úspěchy v dresu španělských mládežnických reprezentačních výběrů, prodloužit smlouvu. To se změnilo až s jarním nástupem Cesara Sancheze do funkce sportovního ředitele Netopýrů. Přesto to však nevypadalo, že by jednání vedla ke zdárnému konci, a když pak s koncem Celadese klub opustil i Cesar Sanchez, tak se zdálo, že Guillamon u Los Che rovněž nezůstane. Podle serveru ElDesmarque.com však nakonec k dohodě došlo a Guillamon v klubu podepíše novou tříletou smlouvu, která mu zajistí stálé místo v prvním týmu. Jednání určitě nebyla jednoduchá, ale nakonec k dohodě došlo, což je z velké části zásluhou samostného hráče, který odmítal nabídky jiných týmů. Vždyť ani ne před týdnem se v médiích psalo o silném zájmu Villarrealu. Žlutá ponorka má však smůlu a Guillamon bude pokračovat u Netopýrů, kde především v pokoronavirové fázi sezóny ukázal, že na vrcholný fotbal kvality má.

Návraty z hostování

Zatímco Jaume Costa a Alessandro florenzi jako hráči hostující u Los Che Valencii opustí, tak naopak zpět by se měli vrátit Netopýři, kteří v této sezóně hostovali v jiných klubech. Levý bek Toni Lato dohrával sezónu ve španělské prvoligové Osasuně, tedy mu již v neděli skončila sezóna. Dle informací v médiích by měl v příští sezóně být hráčem prvního týmu Los Che. U dalších hráčů není jejich budoucnost zcela jasná. Křídlo či krajní bek Jason má už v Getafe rovněž po ligové sezóně, nicméně madridský klub má ještě před sebou dohrání sezóny Evropské ligy. Před časem se spekulovalo o tom, že by ho Getafe chtělo udržet i do budoucna. Stoper Jorge Saenz v Celtě Vigo příliš nehrál, nicméně dle smlouvy o hostování by tam měl zůstat i pro příští sezónu. Do Valencie by se měli vrátit levý bek Alex Centelles a střední záložník Uros Racic z Famalicaa, ale portugalská liga prozatím neskončila. A jak s nimi Valencia do budoucna naloží, to je nejasné. Naopak kdo už má nějaký čas po sezóně, to je střední záložník Alex Carbonell, který hostoval v holandské Furtuně Sittard, ale Holandsku je jednou ze zemí, kde se fotbalová sezóna po koronavirové pandemii nedohrávala. V druholigové Zaragoze má Valencia Alexe Blanca. U něho je budoucnost nejistá. Pokud Zaragoza postoupí do Primera Division, tak musí toto křídlo od Los Che odkoupit. V druhé nejvyšší španělské soutěži nyní skončila základní část a Zaragoza je mezi kvartetem týmů, který bude o postup bojovat v play off.

Hledá se trenér

Prvním zásadním krokem velké valencijské přestavby má být jmenování nového trenéra. Jmen v médiích se objevila celá řada. Nejdříve byli zmiňováni trenéři, kteří mají s Los Che zkušenosti již z dřívějška, tedy například Ernesto Valverde, Quique Sanchez Flores či Unai Emery. V nedávném článku jsme vám k posouzení předložili mnoho trenérských jmen. Z tehdejšího výčtu si už Netopýři nemohou myslet například na Manuela Pellegriniho, který se upsal Betisu Sevilla. Volný nejspíš brzo nebude ani Unai Emery, který je médii spojován s Villarrealem, který překvapivě propustil Javi Calleju, a to navzdory tomu, že Žlutá ponorka v právě skončené sezóně vybojovala 5. místo. Časem se stal velkým favoritem na místo u Los Che Laurent Blanc, jehož agentem se nedávno stal Jorge Mendes. Ovšem Francouz určitě nebude zrovna nejlevnější variantou, což se Valencii, která musí zapomenout na finance z pohárové Evropy, příliš nehodí.

Nyní jsou tak favorité nejspíš tři. Ruben Baraja, který dosud vedl druholigové Tenerife a o němž jsme psali zde, Jose Bordalas, který je momentálně trenérem Getafe, s nímž by měl ještě v srpnu dohrávat aktuální sezónu Evropské ligy, a o němž jsme psali zde, a Javi Gracia. Právě neukončené závazky Bordalase v Getafe stran účinkování madridského celku v pohárové Evropě nejspíš do role největšího favorita na valencijský trenérský post posunuly Javiho Graciu. Ruben Baraja je nejspíš až tím třetím vzadu, nicméně dnes se objevila informace, že v skončil v Tenerife a vyhlíží nové výzvy.

Padesátiletý Javier Gracia je bývalý španělský fotbalista, konkrétně defenzivní záložník. Tento rodák z Pamplony je odchovancem Athleticu Bilbao, ale za tento baskický klub si na vrcholné úrovni nikdy nezahrál, naopak působil u jejich lokálních rivalů Realu Sociedad. Mnoho toho rovněž odehrál za Villarreal. Po ukončení hráčské kariéry plynule přešel na kariéru trenérskou. V minulosti vedl například španělské kluby Almerii, Osasunu či Malagu, nějaký čas byl v Rusku trenérem Rubinu Kazan a naposledy působil v anglickém Watfordu, kde skončil v září loňského roku. Gracia už za sebou má údajně schůzku s prezidentem Los Che Anilem Murthym a k jeho jmenování má chybět jen souhlas singapurského majitele klubu, nicméně ten prozatím (už několik dní) nepřichází.

Dokud se Peter Lim pro nějakou trenérskou možnost nerozhodne, tak budou média jistě přinášet další a další jména. Například portugalský list O Jogo tak jako favorita na post nového trenéra Valencie vidí Leonarda Jardima, který se proslavil především jako lodivod Monaca. Ať bude novým trenérem Valencie kdokoliv, tak práce s hráči mu má začít 10. srpna, kdy se Netopýři vrátí z krátké dovolené zpět do tréninkového procesu. Mimochodem příští ligový ročník má odstartovat o druhém zářijovém víkendu.

Přestavba kádru

Že se kádr Los Che v létě dost změní, to je každému jasné. Netopýři budou absentovat v pohárové Evropě a budou tak muset přejít na finančně úspornější režim. Rovněž nebudou potřebovat tak široký kádr, třebaže na druhou stranu jsme v uplynulé sezóně viděli, že se někdy nakupí zranění u několika hráčů najednou, a to je pak široký kádr výhodou. Ale to už je na úvaze vedení klubu, jak se k této problematice postaví. Nicméně u širokého kádru s méně zaplněným zápasovým programem je větší riziko, že se objeví hráči nespokojení se svým vytížením. Už výše jsme zmínili několik změn, ke kterým v kádru dojde. Odešli obránci Ezequiel Garay, Jaume Costa a Alessandro Florenzi, naopak místo v áčku by měl dostat Hugo Guillamon, který byl dosud veden jako hráč rezervního celku VCF Mestalla. A co dál?

Podívejme se na mladíky, protože především na talentovaném mládí má být valencijský projekt založen. Zde by však mohla mít Valencia problém, neboť dva představitelé generace vycházejících hvězd nevypadají příliš nadšeni ohledně možného setrvání na Mestalle. Ferran Torres má s Netopýry smlouvu jen do roku 2021 a Valencia ji tak musí nutně prodloužit, aby hráč za rok neodešel zadarmo. Jednání se vedou už několik měsíců, ale k pozitivnímu výsledku z pohledu příznivců Los Che nedospěla. Místo prodloužení smlouvy tak vypadá reálněji možnost Ferranova letošního prodeje. Zájem má mít hned několik evropských velkoklubů, přičemž nejvážněji se nyní jeví zájem Manchesteru City, který se už údajně s hráčem dohodl a nyní zbývá dojednat podmínky prodeje mezi kluby. O blížícím se odchodu Ferrana Torrese z Mestally jsme vás informovali v nedávném článku. Dalším mladíkem s myšlenkami na odchod je Kangin Lee. Ten před rokem v létě před možností hostování upřednostnil setrvání u Netopýrů, ale v sezóně si zahrál rozhodně méně, než očekával. Na druhou stranu pokud by Valencii opustil Ferran Torres, tak by na tom Kangin Lee, který má s Los Che smlouvu do roku 2022, mohl vydělat. Co se týče dalších mladíků, tak odejít můžou třeba i Thierry Correia či Manu Vallejo. O druhého jmenovaného má zájem Cadiz, odkud na Mestallu zamířil. Pro příští sezónu bude Cadiz jedním z nováčků La Ligy a rád by dal v La Lize šanci i svému odchovanci, který se na Mestalle prozatím příliš neprosadil, třebaže o značnou část sezóny přišel i kvůli zranění.

Především však zřejmě můžeme očekávat odchody starších a drahých hráčů. Už se objevily zprávy, že před ligovým utkáním na hřišti Leganes měl prezident Valencie Anil Murthy sdělit agentům několika hráčů, aby si jejich klienti pro příští sezónu hledali jiný tým. Konkrétně už Valencia nemá počítat s Dani Parejem, Geoffreyem Kondogbiou a Francisem Coquelinem. Načasování tohoto oznámení ze strany vedení klubu směrem k hráčům ještě v průběhu sezóny je dosti nešťastné a výběr „nepotřebných“ hráčů je dosti zajímavý. Vždyť Netopýři několik let marně shánějí někoho, kdo by ve hře dokázal plnit Parejovu roli, no a teď se zbaví i přímo svého kapitána? A Kondogbia a Coquelin jsou pro změnu jediné dvě plnohodnotné alternativy pro post defenzivního záložníka. Pokud je klub všechny tři prodá, tak bude muset do středu pole nejspíš i dost investovat. Nebo se rodí šance pro hráče na hostováních a třeba Uros Racic dostane u Los Che velkou příležitost? Každopádně trio jmenovaných postradatelných se nemusí bát, že by nenašlo nového zaměstnavatele. O Pareja mají mít zájem Sevilla a Atletico Madrid. Sevilla byla s Parejem spojována již několikrát v minulosti, no teď se nejspíš oběma nabízí ideální příležitost. Valencia nechce Pareja a ze Sevilly naopak odchází jiný bývalý Netopýr Ever Banega. Jeho roli by tak mohl zastat Parejo. Není divu, že i s ním údajně po nedělním vzájemném utkání hovořil sportovní ředitel andaluského celku Monchi.

Odchodů z Valencie se však dá očekávat daleko více, přičemž jak už bylo zmíněno, tak nejvíc na ráně jsou hráči, kteří jsou pro Los Che příliš drazí, případně které by bylo možné dobře zpeněžit. Tedy například Kevin Gameiro, Rodrigo Moreno, Denis Cheryshev, Mouctar Diakhaby či Jasper Cillessen. Z důvodu neadekvátních výkonů pak na Mestalle nemají pokračovat Eliaquim Mangala, Ruben Sobrino či již výše zmiňovaný Thierry Correia. Dohromady se tak může obměnit i více než polovina kádru. To už bude pořádné zemětřesení, které má vést k návratu úspěšných let na Mestallu.

A kdo by naopak mohl přijít? Jmen už bylo s Los Che spojováno mnoho, ale to bylo ještě v době, kdy se počítalo s postupem do pohárové Evropy, tudíž nyní není jisté, zda pro jmenované hráče bude Valencia dosti atraktivní destinací či zda si je Los Che budou moci finančně dovolit. I tak si můžete připomenout nějaké naše starší články s přestupovými spekulacemi. O přebudování středu valencijské obrany jsme psali zde, zatímco v tomto článku jsme psali o potřebě řešení pravého kraje valencijské obrany. O mladých talentech, které si měli Los Che do obrany vybrat, jsme pak psali zde, ale po odchodu Garaye bude potřeba i někdo zkušený, o čemž jsme psali v jiném článku. Možná v létě dojde i na hodně změn v útoku, jehož situaci jsme rozebírali zde. Pokud by se Valencii povedlo výhodně zpeněžit Cillessena, tak by byla potřeba i posila do brány. Zde se nabízí bývalý Netopýr Vicente Guaita, o němž jsme psali zde, nebo nejlepší hráč uplynulého ročníku české nejvyšší soutěže Ondřej Kolář, o kterém byl pro změnu tento článek. Vzhledem k potřebě finančních úspor by se mohla Valencia po posilách poohlédnout na trhu volných hráčů, z něhož jsme vám nejzajímavější kousky představili v nedávném článku. Již dříve jsme pak informovali o zájmu Los Che o dva zkušené volné hráče, z nichž jedním je bývalý Netopýr David Silva, o němž jsme psali zde, zatímco druhým je Jose Callejon, který se chystá opustit italskou Neapol. O tom jsme psali v tomto článku.

  • "Poslední zápas na lavičce Tenerife za sebou má Rubén Baraja. Druholigový španělský klub včera nastoupil proti Numancii a někdejší záložník po závěrečném hvizdu vedení sdělil, že nebude ve funkci pokračovat. (marca.com)" Takže kdo nás bude trénovat je asi jasný

  • Rubén tu predsa zažil krásne časy. O tom niet pochýb. Pozná to tu. Síce viac odtrénoval na profesionálnej úrovni ako Celades, ale či to všetko bude stačiť? To sa ukáže. Ale predpokladám, že rešpekt hráči istotne voči legende klubu budú mať.

  • Radšej by mali počkať na Bordalasa. Budúca sezóna bude tak či tak v znamení budovania kádra čiže netreba sa zbytočne náhliť a angažovať nového trénera už teraz.

  • V odpovědi na: netopier

    Bordalas by bol debil, keby šiel na potápajúcu sa loď menom Valencia. Nič v zlom. A tak či onak má tento klub v zuboch. Stačí si len spomenúť na to vypadnutie z pohára *37* Istotne by to bo ostrý a razantný tréner. Len či by neskončil ako Marcelino...

  • V odpovědi na: Harakant

    Tak dosť záleží na tom, či chce ostať v Getafe a pokračovať vo svojej dobre odvedenej práci alebo nechce. Taktiež aké ďalšie ponuky od iných klubov dostal.
    Valencia je tradičný klub s oveľa lepším zázemím ako má Getafe, to si nebudeme klamať. Valencia je klubom č.1 vo svojom meste kdežto Getafe je len nejaké predmestie Madridu bez histórie a fanúšikovskej základne. Určite by to bol pre neho veľký krok vpred bez ohľadu na postavenie tímov v tabulke. Teraz je otázka, či nedostal ponuky od rovnako veľkých klubov, v ktorých je narozdiel od Valencie rozumný majitel a vedenie klubu. V tom prípade sa na nás vysere.
    Ale ak sa na to bude pozerať z iného uhlu pohľadu, tak má veľkú príležitosť vytiahnuť tradičný klub zo sračiek, najmä v tomto období, keď sa bude čistiť káder a mohol (ak Mendésa niekde zamkne na hoteli *9* ) by si tak poskladať vlastný káder podľa vlastných predstáv. V Getafe ukázal, že sa dá hrať dobrý futbal aj v skromnejších podmienkach, čo by nám pri obmedzených financiách taktiež pomohlo.

  • V odpovědi na: netopier

    S tým máš pravdu. Vale má históriu a vo svojom regióne je č. 1 Krok vpred isto, ale je tam riziko 2 krokov spať *14*
    Ináč, ak sa nemýlim. Nezastupuje Mendez aj Bordalasa? *6* Ak áno, tak dáva všetko zmysel. A možno by to nebolo na škodu.
    Ale pravda. Bardalas urobil z toho mála v Gatefe vo veľké mužstvo. Stačí sa pozrieť ako si vzal poniektorých hráčov z Vale a stali sa členmi kádru a neoddeliteľnou súčasťou tímu.

  • Super článek, díky. Už se to tu nedávno probíralo, ale pohled na seznam hráčů na hostování a hlavně jak se jim tam dařilo je uplně tristní. A je to základní kámen úrazu - na hostování dávám mladé perpektivní hráče s potenciálem pro Áčko, aby se mně rozehráli a nabrali zkušenosti s velkým fotbalem. Pokud se ale ani na hostování ve slabších týmech nechytí, tak je to prostě strašně špatně - buď na to výkonostně nemají a nemá cenu je dál držet v kádru, nebo jim sportovní úsek špatně ty týmy kde hostují vybírá. Vybavíte si někdo kdy se našemu kmenovému hráči vyloženě dařilo na hostovačce a následně se prosadil do Áčka? Já teda ne

  • V odpovědi na: JEFFINHO

    No z těch letošních hostovaček se nejlépe vedlo asi té dvojici v Portugalsku. Doufám, že pokud opravdu odejdou Parejo, Kondogbia a Coquelin, nebo alespoň dva z nich, tak že tu nějakou šanci Racic dostane. S Centellesem nevím. Když zůstane ve Valencii, tak si za Gayou stejně moc nezahraje a to by pro jeho rozvoj asi bylo špatný. Lato už mi přijde, že je na tu situaci zvyklý, že by to líp zvládal. No pak snad ještě Jason v Getafe. Ten by se mohl hodit v případě odchodu Ferrana. Alespoň nějaké odchody bychom tak pokryly z vlastních zdrojů.

    Jinak co se týče úspěšných návratů z hostování, tak nedávno byl nějaký článek, kde byl za poslední takový případ označen snad Paco Alcacer, který se rozehrával v Getafe a pak pár let na Mestalle vydržel.

  • V odpovědi na: ruty

    Osobne nechápem prečo Francis má ísť preč? Pre mňa je kvalitatívne lepší ako Kondogbia. A radšej by som si ho ponechal namiesto Daniho. Z ich troch by som ho istotne nevyhadzoval. Treba ponechať v tíme i vodcovské typy. Ale to by naše vedenie trebalo celé vymeniť. Lebo tomu nechápu.
    Osobne budem rád keď sa vráti Racic. Lato a Centelles by si zahrali vtedy, ak by Gaya odišiel z *1* Ale to by bola potom katastrofa na ľavej strane *38*
    Ferran nech odíde. Mne je to jedno. Na jeho pozíciu hráčov máme. O to sa báť nemusím.

  • Polovicu hracov vyhadzat a je cas zacat budovat novy tim,s tymito hracmi az na par jedincov nemame sancu uspiet,nezasluzia si hrat za Valenciu,na to kolko maju hodnotu hraci Valencie,je tento vysledok hanba a nie je to len trenerom,aj ked on je zodpovedny za vysledky,ale fuj otras to co hra Valencia v poslednej dobe,na to sa neda ani pozerat,len sa branime a cakame,hadam aj proti Hornej Dolnej by sme sa branili,je to hnus ked nas prehanaju timy s ovela mensim rozpoctom,mozno 2 hraci Valencie maju vacsiu hodnotu ako cely tim a my sa proti nim ideme branit a triast o vysledok,to je podla mna na zamyslenie.Osobne by som vyhodil celu obranu aj zalohu,nechal by som len Gayu,Solera,Ferrana,vpredu Gomesa a okolo nich by som zacal tvorit,aj ked pochybujem,ze Ferrana udrzime,samozrejme by to chcelo cas,kym by sa dostavili vysledky,ale zial momentalni hraci na to nemaju,su to priemerni hraci,ktori poberaju len vysoky plat a na ihrisku neukazu nic.Pozrime sa napr. na taky tim Atalanty Bergamo ziadne velke hviezdy a radost pozerat ako hraju futbal,minule proti Juventusu,8 minut a 11 sekund nemali velke hviezdy loptu pod kontrolou a zarezal ich az rozhodca 2 prisnymi penaltami.

  • V odpovědi na: jansosom

    Ja osobne čítam i články konkurencie. Tá tvoja posledná veta mi pripomenula slová Marcelina alebo Alemanyho (ak sa nemýlim). Po vyhratom zápase proti Barcelone v pohári CdR a zisku trofeje sa presne takto vyjadril jeden z uvedených. Porovnával mená hráčov a ich pozície, ich platy, za koľko prišli a podobne. Sranda je, že teraz sa karta obrátila proti Vale. Za ich výkonmi si to zhrnul dokonale presne.
    Ohľadom hráčov, ktorí by mali ostať by som prihodil aj Paulistu. Keby bol Garay v tíme, tak i toho. Oni dvaja držali tú skalopevnosť. Gaya jednoznačne. O Solerovi pochybujem. Máva dosť časté výkyvy výkonnosti. Namiesto Maxiho by som radšej videl Valleja.

  • V odpovědi na: Harakant

    Soler este bude rast,tam sa da cakat posun vpred,u neho je potencial,len nejako sa zasekol po koronaviruse,isiel vykonmi dolu,samozrejme z tych mladych nechat ako Vallejo,Sanmartin,ja som pisal len tych co hraju v zaklade pravidelne.Do stredu zalohy by som doniesol niekoho skuseneho,co si vie udrzat stabilnu vykonnost,tak isto stred obrany a po krajoch by som dal sancu mladym nech sa predvedu,mne sa lubi aj Maxi jeho bojovnost,len u nas to maju utocnici tazke,ked poslednu dobu hrame totalne defenzivne a dostanu minimum lopt,alebo ostanu takmer sami v utoku bez podpory ostatnych hracov,ale hracov ako Guedes by som hnal svinskym krokom z Valencie,ako dobre posobil pocas hostovania,tak neskor tak sklamal,ked ho Valencia kupila,totalne priemerny hrac s vykonmi co predvadzal vo Valencii,za velke prachy,v poslednej dobe jednej z najhorsich obchodov Valencie,ale samozrejme to sa nedalo predpokladat,hlavne po tom ako hral ked bol na hostovani

  • V odpovědi na: jansosom

    Podľa mňa je chyba, že Soler hrá u nás krídlo. Mal by hrať v strede poľa. Veď prišiel ako náhrada za Daniho. Ale niekto ho chcel pretvoriť. Marcelino sa mi zdá... Či?
    Maxi je bojovník. Ale niekedy mi pripadá ako lenivec. Len čaká na prihrávku. I keď je pravdou i to, že dostať loptu hoc len schopnú prihrávku od spoluhráča bolo kameňom úrazu celú sezónu.
    A GG? Pravda ako píšeš. Hosťovanie = blesk z čistého neba. Po kúpe o ničom. Pár svetlých chvíľok a dosť. Istotne tomu nepomohlo ani jeho zranenie. Ale treba uznať. Že ten chalan sa snažil.

  • V odpovědi na: jansosom

    Tak za mne například útok bych vyházel úplně celej, maximálně Rodriga bych nechal, ale uvidíme jak se po kombinaci korona + zranění rozehraje.
    Za mne absolutní laxnost v útoku jdoucí ruku v ruce s neúspěchy Valencie.
    A zbytek kádru vytřídit... To už by bylo na delší psaní. Za mne bych z hostovaček zkusil alespoň Florenziho na trvalý přestup, nebo další rok hostování. Když ten kluk nastoupil na plac, pozvedl atraktivitu hry. K tomu by vytvořil konkurenci Piccinimu a Wass by se tak uvolnil a mohl vypomáhat, kde bude třeba.

  • V odpovědi na: Woyta

    Podla mna Maxi je este mlady,bola by ho hlupost predat,ma velky potencial len musi este dozriet,za take 2-3 roky by mohol byt top hrac,je hlavny problem vidim v style hry a preto sa maju u nas utocnici problem presadit v poslednej dobe,momentalne keby mala Valencia Messiho alebo Ronalda aj ti by sa tu trapili,pokym nas biju herne tie podpriemerne muzstva,tak to zial nebude utocnikmi,ked sa utocnik k lopte skoro ani nedostane,lebo musi branit.

  • V odpovědi na: Woyta

    Rodrigo? Neupieram mu jeho bojovnosť a nasadenie. Ale jeho nástupcom je Manu. Rodriga dobre speňažiť a € použiť na Florenziho. Taký bek vo Vale chýba. Tam je jeho potreba. Ale ako sme čítali v nedávnom článku. Florenzi sa vracia naspäť do AS. A kto vie či nám ho nevyfukne práve Sevilla.

  • V odpovědi na: Harakant

    Manu Vallejo by jednou třeba mohl být jeho nástupcem, ale zatím je u něj na nejvyšším stupni jen nasazení, ale nevím, jestli už má i dostatečné fotbalové myšlení nebo cit pro hru nebo jak tomu chce kdo říkat. Každopádně bych byl rád, kdyby jeho další vývoj probíhal ve Valencii *1*

    Jinak výjimečnost Rodriga mezi našimi útočníky vidím v tom, co se dá vyvodit z komentářů fanoušků během zápasů. Když hrál Rodrigo, tak fanoušci nadávali, že promění minimum svých šancí. Když nehrál, tak nadávali, že žádné šance nemáme *14* Rodrigo je tedy schopný najít si ten správný prostor, kam pak míč doputoval. Navíc si myslím, že oproti dřívějšku si letos těch šancí tolik nevytvořil, takže ani nespálil, že se to s ním prostě tak nějak drží, ale to souvisí s tím, že se víc zaměřil na tvorbu hry a naskakovaly mu tak asistence, ale to holt není tak fanouškovsky atraktivní statistika.

  • Asi nás čekají v létě velké věci. Lim dá pokyn prodat polovinu hráčů - inkasuje 200 milionu eur. Na nákupy pustí 80 milionů eur, a 120 mega je v kapse :)

  • V odpovědi na: Ingi

    A starosť o výstavbu novej Mestalli? Platy nielen hráčom, ale i personálu a podobne? Tu nejde istotne len o predaj a zarob. Do klubu a jeho štrukturalizácie musí liať €. Ale on na to sere ako je vidieť. Chcel by úspech, ale nestará sa. Mne to pripadá ako keď Lim je KĽDR a Vale sú športovci KĽDR vyslaní na OH. Nezískajú zlato. Tým pádom, nezískali nič. Iné mieste než prvé sú len potupa. Tak vidím Lima ja.

  • Podla mna takyto tim ako sme mali posledny rok,vytvorime aj za 80 milionov,nebudu o nic horsi,len netreba nakupovat stratene hviezdy ala Gameiro a pod.,ktory maju vysoku cenu,ale vykonnost len priemernu,tak radsej dajme sancu mladym

  • V odpovědi na: jansosom

    My kupujeme hráčov, o ktorých mala a má *1* záujem už x-rokov a popri tom už efektivita a výkonnosť pôjde dole. Nehovorím, že Kevin je zlý alebo na nič hráč. Pre klub vyprodukoval toho dosť. Počet gólov istotne nenaplnil ako to sám spomínal, keď tu prichádzal, že pokorí aspoň 20 gólovú hranicu. Ale za to dosť vypomáhal s asistenciami či produkovaním rohových, štandartných či pokutových situácií. Ale o neho je jednoznačne záujem. Z jeho rodného FR pokiaľ viem.

  • Mňa osobne serie i to, že pôjdu preč hráči, ktorí nedostali toľko hracieho času ako ostatní alebo ich odpísali po pár desiatok minút či zápasov. Nechápete ma zle. Ale priviesť hráča, ktorý potom odsedí skoro celú sezónu na lavičke či tribúne. Nerátam k tomu zranenia, ak boli. Reč je o Mangalovi, Sobrinovi, Correovi atď.
    Už keď to v útoku nesype a v obrane je diera. Akoby záplata zo stredu poľa i inej pozície mala pomôcť. Také hovno. Wass na pravej strane stále nepredvádzal výkony hodné jeho menu. Jasné. Correa nemal dobré všetky zápasy. Ale odpísať šišatú hlavu tak skoro. Ale za to Mouctara dávať hrať plne a potom plakať, že sa prichádzalo o body to nevadilo. Keď už tak mohli dať skôr možnosť hrať odchovancom.
    Ale to nezmeníme bohužial. Keď je vedenie debilné, tak sa i posrať hráči môžu a nič s tým neurobia. To isté mám v práci. Môžem sa i do kocky poskladať a problém ktorý načrtnem, prednesiem nebude vôbec riešený. To tak strašne irituje. Kurňa! *7*

  • Veľká škoda, že tu neexistuje súlad respektíve jasné smerovanie v smerovaní Valencie *15* som zvedavý kam sa poberú najbližšie roky pod všemocným Limom *15*

  • V odpovědi na: Martin_Q

    "smerovanie vo vedení" *9*

  • V odpovědi na: Martin_Q

    Takýmto štýlom si o pár rokov zahráme tretiu ligu s Deportivom, Racingom alebo Recreativom *9*

  • V odpovědi na: netopier

    S týmto názorom len súhlasím. A budeme mať také problémy ako teraz klub Deportivo La Coruna *3*

  • V odpovědi na: Martin_Q

    Jasné smerovanie bolo za Marcelina. K tomu niet čo ďalej dodať.

  • Ty vole hlavně ne Baraju! To by byl zas přehmat typu Pellegrino, Neville, Celades. Copak jsme se sakra nepoučili?! Na trhu je tolik zajímavých jmen a například Emeryho uloví Villarreal *10*
    Jako Emeryho bych po trenérské stránce bral, ačkoliv má u mne (a asi i ostatních) velký škraloup.
    I ten Pochtettino by byl zajímavá volba.
    A co se Bordalase týče, přijde mi jako hroznej arogant a uplakánek. Alespoň podle toho, jak se choval po tom, co jsme je minulý rok vyřadili v CdR...

    Komentář naposled upraven asi 3 roky, upravil(a) Woyta
  • V odpovědi na: Woyta

    Baraja by byl přesně taková loutka jako Celades takže idealní.... *38**38*

  • V odpovědi na: JakubOcko

    Tomu, že by byl Baraja takovou loutkou jako Celades, nevěřím. Říkám si, že Baraja má ke klubu přece jen nějaký vztah, což Celades nebo Neville neměli. Proto si myslím, že by se Baraja snažil dělat svoji práci dle svého nejlepšího svědomí. Zároveň si proto ale myslím, že když by mu klub předložil své podmínky, tak že by Baraja tu práci raději nevzal. Taky doufám, že přijde raději někdo zkušenější, ale Gracia mi teda jako ideální volba taky nepřijde.

  • No a? Keď už dali možnosť trénovať Vale hoc jakým sockám, tak nech dajú právo riadiť šatňu i jemu *14*

  • V odpovědi na: Woyta

    Keď Emery od radosti behal po Mestalle v tom osudnom semifinále, tak mi bolo na grc. *38*
    Tiež si myslím, že by Baraja dopadol rovnako ako Neville alebo Celades. My jednoducho potrebujeme overenú kvalitu a nie experimenty.

  • V odpovědi na: netopier

    A kto overený kvalitou príde do Vale? Kde nemôže si ani prdnúť bez súhlasu diktatúry Lima a Mendeza? *20*

  • V odpovědi na: Harakant

    Asi tak, čekám, že do Vale přijde nějaký průměrák, který dostal padáka v nějakém malém klubu. Půjde do Vale pouze proto, že potřebuje uživit svojí rodinu a nabízený 1 milion eur za rok, pro něj budou velké prachy, takže přetrpí i to "naše vedení". Jenom pro představu, tak nejlepší trenéři si podle internetu vydělávají přes 20 milionů eur ročně.

  • V odpovědi na: Ingi

    Tak za 1M ročne by som šiel *1* trénovať i ja *9*